Δημοσκόπηση «Παραπολιτικά»: Επιβεβαιώνεται το νταμπλ σκορ ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη μέτρηση (κάρτες)

393
Δημοσκόπηση «Παραπολιτικά»: Επιβεβαιώνεται το νταμπλ σκορ ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη μέτρηση (κάρτες)

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 42% ποσοστό στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μία ακόμη δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται το νταμπλ σκορ ανάμεσα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα έχει προβάδισμα 21,8% έναντι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό των «Παραπολιτικών» από τις 22 μέχρι τις 27 Μαΐου.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 42% ποσοστό στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,6%, «Λευκό-Άκυρο» 0,8%, «Δεν θα ψηφίσω» 2,2%», Αναποφάσιστοι 10,5%, ενώ δεν απάντησαν 2,8%.

Ακόμα, η έρευνα δείχνει ότι η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για τις πρωτοβουλίες της για τον περιορισμό και την ανάσχεση της οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφή υπεροχή έναντι του Αλέξη Τσίπρα καθώς και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 54,1% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23,2% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 68,7% θετικές γνώμες, ο Αλέξης Τσίπρας 36%, η Φώφη Γεννηματά 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 24,1%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 17,9% και ο Γιάνης Βαρουφάκης 15,4.

Η συγκεκριμένη μέτρηση ερευνά και τη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης, καταγράφοντας τις θετικές και αρνητικές γνώμες των πολιτών στα πρόσωπά τους.

Ακόμα, πιο δημοφιλής υπουργός αναδεικνύεται ο Βασίλης Κικίλιας (Υγείας) με 58,5% και ακολουθούν ο Τάκης Θεοδωρικάκος (Εσωτερικών) και ο Κυριάκος Πιερρακάκης (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) με 55%, ο Νίκος Δένδιας (Εξωτερικών) με 54,2%, ο Χρήστος Σταϊκούρας (Οικονομικών) 53,6%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη) 53,5.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων Εκλογών, το 80% τάσσεται κατά.