Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Στο 14% η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ – Θετικοί οι πολίτες για το εμβόλιο και τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια (κάρτες)

216
Στο 13,5% η διαφορά Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο 13,5% η διαφορά Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μία ακόμη δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» οι πολίτες είναι θετικοί για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά και για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση της GPO για τη νέα χρονιά, που αποτυπώνει τις προσδοκίες των πολιτών, την ψυχολογική διάθεση στην οποία βρίσκονται σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τη στάση τους απέναντι στα θέματα της επικαιρότητας και την αξιολόγησή τους για τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής.

Στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στις 13,9 μονάδες, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 37,2% από 37,4%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,3% από 24,3%, το Κίνημα Αλλαγής 6,2% από 6,4%, το ΚΚΕ 6,1% από 5,5,%, την Ελληνική Λύση 4% από 3,6% και το ΜέΡΑ 25 ανεβαίνει στο 3%.

dimoskopisi_karta1

Πρόκειται για πολύ μικρές μετακινήσεις και μετατοπίσεις που παγιώνουν μια συγκεκριμένη δημοσκοπική εικόνα, στην οποία η Κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αντεπιτεθεί και να εισπράξει την φθορά που δημιουργεί η συνεχιζόμενη υγειονομική και οικονομική κρίση.

Όσον αφορά στην διαδικασία εμβολιασμού, το 71,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως προτίθεται να κάνει το εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες, με το 25,7% να αρνείται τον εμβολιασμό.

Αναφορικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το 62,3% κρίνει θετικά τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, ενώ το 58,4% συμφωνεί με τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.