Δημοσκόπηση Pulse: Σε ορθή κατεύθυνση κινείται η διαχείριση των ελληνοτουρκικών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη (κάρτες)

380
Σε ορθή κατεύθυνση κινείται η διαχείριση των ελληνοτουρκικών από την Κυβέρνηση

Θετικά κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τις ενέργειες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα κινούνται σίγουρα/μάλλον σε σωστή κατεύθυνση απαντά το 55% των πολιτών, ενώ το 36% λέει σε σίγουρα/μάλλον λανθασμένη κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, οι Έλληνες δηλώνουν ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας. Επίσης, αξιολογούν πολύ θετικά την στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον ρόλο της Γαλλίας. Ωστόσο, βλέπουν αρνητικά την επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, σε ποσοστό 62% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις.

Μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια και ακόμη 16% λένε ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου.

Οι πολίτες είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την στάση της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και φαίνεται ότι εκτιμούν τον ρόλο της Γαλλίας.

Το 76% αξιολογεί τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά θέματα είναι σίγουρα/μάλλον αρνητικά και το 10% σίγουρα/μάλλον θετικά. Το 64% απαντά ότι αξιολογεί σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 55% απαντά το ίδιο για τις ΗΠΑ.

Επίσης, θετικά αποτιμά το 58% την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Την ίδια ώρα, η διαφορά η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 12,5 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει 38% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 25,5%. Ακολουθεί στο 6,5% το ΚΙΝΑΛ, 5% το ΚΚΕ, 4,5% η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 3%.

Η παράσταση νίκης δίνει 66% στη Νέα Δημοκρατία, 19% στον ΣΥΡΙΖΑ, 6% άλλο και 9% δεν ξέρω δεν απαντώ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 44%, ο Αλέξης Τσίπρας 26% και κανένας από τους δύο 25%.

Η στάση της Γαλλίας αξιολογείται από το 60% ως σίγουρα/μάλλον θετικά και το 18% απαντά σίγουρα/μάλλον αρνητικά.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό το 49% λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και η αυστηροποίηση της φύλαξης των συνόρων, είναι σίγουρα/ μάλλον σε σωστή κατεύθυνση και το 39% απαντά σε σίγουρα/μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Πατήστε εδώ και δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση