Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αυτοδυναμία της Ν.Δ. ακόμη και με επτακομματική Βουλή (κάρτες)

180
Νέα δημοσκόπηση: Ξεπερνά το 40% η Ν.Δ.

Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και με επτακομματική Βουλή δίνει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και Αυτοδυναμία με 155 έως 159 έδρες.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο είναι το ΚΙΝΑΛ με 7% και επονται το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή (4%), ενώ οριακά εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 με ποσοστό 3%.

Σύμφωνα με την έρευνα η πιθανή διακύμανση που θα εμφανίζουν τα ποσοστά των δύο κομμάτων είναι για τη Νέα Δημοκρατία από 33,2 έως 38,8%για τον ΣΥΡΙΖΑ από 25,4% έως 30,6%.

Αυτοδυναμία

Η έρευνα προβλέπει ακόμη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είτε με 155 βουλευτές στο σενάριο επτακομματικής Βουλής,  είτε με 159 βουλευτές στην περίπτωση εξακομματικής.

Στην ερώτηση ποια από τις ενδεχόμενες κυβερνήσεις είναι καλύτερο να προκύψει από τη χώρα, το 36% επιλέγει κυβέρνηση αυτοδύναμης ΝΔ έναντι 15% που επιλέγει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξημένο κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Στην παράσταση νίκης, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας εντοπίζεται στο 69% (έναντι 71 της προηγούμενης μέτρησης), ενώ αυτό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (19%) παρότι ενισχύεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι τελικά να πάτε να ψηφίσετε στις 7 Ιουλίου το 87% απαντά «πολύ πιθανό έως σίγουρο».

Τα σενάρια κατανομής των εδρών:

Όσον αφορά στον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται από το 37% των ερωτηθέντων έναντι 31% του Αλέξη Τσίπρα, το ποσοστό του οποίου ενισχύεται ωστόσο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας (24 – 26 Ιουνίου).