Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ., τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ (κάρτες)

76
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Διψήφιο προβάδισμα για Ν.Δ.

Διψήφιο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, προβάδισμα δέκα μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, με αναγωγή επί των εγκύρων. Η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει ποσοστό 32,5% έναντι του 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

pulse1

Ενισχυμένο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής που είναι στην τρίτη θέση μαζί με τη Χρυσή Αυγή, έχοντας 7.5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή και 7% στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ΚΚΕ με 6% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή και 5,5% στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή.

Η δημοσκόπηση δείχνει πεντακομματική Βουλή.

pulse2

Ακόμα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή: Ελληνική Λύση 2,3%, Ένωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή: Ελληνική Λύση 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% , η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%). Οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται στο 16,5% έναντι 17% στην προηγούμενη μέτρηση.

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, καθώς το 61% εκτιμά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει στις εκλογές, έναντι ενός 23% που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής. Η διαφορά δηλαδή ανέρχεται στις 38 ποσοστιαίες μονάδες.

pulse4

Καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 36% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

pulse3

Ακόμα, οι πολίτες απαντούν ότι κριτήρια για την ψήφο τους θα είναι η οικονομία (ανάπτυξη και φόροι) και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) το κριτήριο για το μακεδονικό είναι το πρώτο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομική ανάπτυξη και οι φόροι ( σε ποσοστό 42%) και η συμφωνία των Πρεσπών (σε ποσοστό 17%) είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες. Ακολουθεί το κριτήριο της πάταξης της διαφθοράς με ποσοστό 10%.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά που φτάνει στο 9% στην πρόθεση ψήφου και ανεβαίνει στις 10 ποσοστιαίες μονάδες με αναγωγή, όπως αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συσπειρώσεις

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας το 53%, ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φτάνει στο 82%.

Κριτήριο ψήφου

Πατήστε εδώ και δείτε όλη τη δημοσκόπηση