Δημοτικές Εκλογές:Δυστοκία και γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

98

Παρά την "παρέλαση" διάσημων ( και όχι και τόσο διάσημων) ονομάτων ως εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο στον οποίο υπάρχει ούτως ή άλλως φαβορί η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, βρίσκονται ακόμη ...στο ψάξιμο.

Οι εσωτερικές γκρίνιες για την καθυστέρηση ανεύρεσης υποψηφιότητας στην Αθήνα, είναι εμφανείς σε κατ ιδίαν συζητήσεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία αναγνωρίζοντας τη δυστοκία για τον εν λόγω Δήμο, παραδέχονται ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να μην έχει καταλήξει σε αποφάσεις το κόμμα ούτε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Σημειώνεται δε, ότι το προσεχές σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, όπερ σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα θα συγκληθεί και η Πολιτική Γραμματεία ( η οποία παγίως προπορεύεται της ΚΕ για να την προετοιμάσει).

Όλα ανοιχτά και στην Θεσσαλονίκη

Ούτε στην Θεσσαλονίκη πάντως οι εξελίξεις λειτούργησαν ευθύγραμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόσυρση του Γιάννη Μπουτάρη από την κούρσα της διεκδίκησης του Δήμου, άφησε κενό προς συμπλήρωση στο σταυρόλεξο των υποψηφιοτήτων του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε σπεύσει εδώ και μήνες να δώσει "χρίσμα" στον απερχόμενο Δήμαρχο.

Σε ό,τι αφορά τον εν λόγω Δημο πάντως, βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών, το κόμμα προσανατολίζεται στη στήριξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία σκαρφάλωσε γρήγορα στην κομματική ιεραρχία και φέρεται να είναι τα "μάτια και τα αυτιά" του κ. Τσίπρα στην πόλη.