Διορία δέκα ημερών από τον Χρυσοχοΐδη στις ΜΚΟ που ασχολούνται με το Μεταναστευτικό για να καταγραφούν

725
Διορία Χρυσοχοΐδη στις ΜΚΟ για να καταγραφούν

Διορία δέκα ημερών για την ένταξη στο μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του.

Η προθεσμία αυτή απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο ήδη υπάρχον μητρώο των ΜΚΟ, των οποίων πεδίο δράσης είναι το προσφυγικό - μεταναστευτικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τις οργανώσεις να καταθέσουν την αίτησή τους, στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου εντός δέκα εργάσιμων ημερών.

O καθορισμός πλαισίου υποχρεώσεών τους και συγκεκριμένων κριτηρίων που απαιτείται να έχουν, αποτελούσε ένα από τα 5+1 βήματα που εξήγγειλε η Kυβέρνηση πριν από μερικές ημέρες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού.

Όπως έχουν τονίσει από την Κυβέρνηση, θα παραμείνουν και θα λειτουργούν στη χώρα, μόνο όσες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις:

«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στο ήδη υπάρχον μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των οποίων πεδίο δράσης είναι το μεταναστευτικό/προσφυγικό, όπως αυτό περιγράφεται στο καταστατικό τους, παρακαλούνται οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 (δέκα) εργασίμων ημερών, από της δημοσιεύσεως του παρόντος, να καταθέσουν την αίτησή τους, με τα εκ του νόμου προβλεπόμενα νομιμοποιητικά και συνοδευτικά έγγραφα, στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου
Τμήμα Μητρώου Μ.Κ.Ο
Ευαγγελιστρίας 2 Αθήνα».