ΔΝΤ: Υπάρχουν ακόμη «ανοιχτές διαφορές» με την ελληνική κυβέρνηση

131
ΔΝΤ: Υπάρχουν ακόμη διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις υπογραμμίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), επισημαίνοντας ότι παραμένουν ακόμα ανοιχτές διαφορές» για το θέμα των τραπεζών, μετά τη συζήτηση της πρώτης έκθεσης στα πλαίσια της μεταπρογραμματικής εποπτείας της χώρας, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκληρώθηκε με την τη διαπίστωση ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα ανοιχτά θέματα, όπως το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ενώ το Ταμείο αναγνώρισε παράλληλα τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο ελληνικός λαός.

Η θέση του ΔΝΤ διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της αποστολής του στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν, ενώ δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες τονίστηκε ακόμα η ανάγκη να συνεχιστεί η παρακολούθηση της χώρας, καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη σε σειρά χώρα κάτοχος δανείων από το ΔΝΤ.

Σημειώθηκε ακόμα ότι εξακολουθούν να παραμένουν ορισμένες ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ταμείο, στο θέμα των τραπεζών. Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με του ευρωπαίους εταίρους της χώρας για το θέμα και το ενδεχόμενο συμφωνίας, ο Πίτερ Ντόλμαν επισήμανε ότι είναι χρέος του ΔΝΤ να υπενθυμίζει τους κινδύνους προκείμενου οι ελληνικές αρχές να μπορέσουν να ασχοληθούν με την επίλυση αυτών των προβλημάτων.