Δοξιάδης: «Αν είναι παλικάρια ας χτυπήσουν εμένα» (Video&εικόνα)

528
Δοξιάδης: «Αν είναι παλικάρια ας χτυπήσουν εμένα»

«Δίχτυ προστασίας» υπέρ της νέας υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, άπλωσε ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Ο Απόστολος Δοξιάδης υποστήριξε την Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με τα όσα της καταλογίζουν από παλαιότερες δηλώσεις της όπου συνέδεε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα με μία «συλλογική ψυχική νόσο».

Λίγες ημέρες αργότερα και ενώ έχει προκληθεί έντονος ντόρος τόσο από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από εφημερίδες πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα ο γνωστός συγγραφέας σπεύδει να αποκαταστήσει την αλήθεια για τα όσα πραγματικά είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου το 2018 σχετικά με τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Έτσι, ο Απόστολος Δοξιάδης με μια εκτενή ανάρτηση στο facebook εξηγεί ότι αυτά που είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου αποτελούν ουσιαστικά δικά του λόγια από το βιβλίο, μιλά για κακόβουλη αναπαραγωγή και για μονταρισμένο βίντεο που αναρτήθηκε για να της γίνει σφοδρή επίθεση.

«Η αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου» αποσαφηνίζει και υπογραμμίζει «εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της».

Μάλιστα, στην κατακλείδα της ανάρτησης ξεσκεπάζει ο Απόστολος Δοξιάδης όλους αυτούς που κάνουν κριτική εσχάτως για το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας ότι πρώτοι αυτοί επιτίθενται με αυτό τον τρόπο σε μια νέα γυναίκα υπουργό.

«Οι άνδρες που το κάνουν είναι άνανδροι. Όσοι θέλουν να κάνουν τα παλικάρια λοιπόν, ας χτυπήσουν εμένα».

Ο Απόστολος Δοξιάδης αναφέρει: «Τα λόγια της Δόμνας που αναπαράγονται τώρα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και σχολιαστές, εκτός περιεχομένου και με κακόβουλο τρόπο, ειπώθηκαν σε εκείνη ακριβώς την εκδήλωση. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε μονταρισμένο για την επίθεση εναντίον της, φαινόμαστε συνεχώς πλάι της, ο Σταύρος Τσακυράκης και εγώ. Για μας ήρθε. Εμείς την καλέσαμε.

Τα συγκεκριμένα λόγια της που κακόβουλα απομονώθηκαν, αποτελούν στην παρουσίαση σχόλιο σε δικό μου κείμενο μέσα στο βιβλίο (η μορφή του είναι διάλογος), τα οποία η Δόμνα σχολίασε ελεύθερα. Η δε αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου, όχι δική της. Σχολιάζοντας εκείνη κάτι που υπήρχε στο βιβλίο, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει έκταση ή να αναπαράγει το σχόλιό μου επακριβώς–αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης: το βιβλίο, που υπήρχε και ήταν εκεί. Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της».

Ο Απόστολος Δοξιάδης ανήρτησε και το κείμενο από το βιβλίο που διάβασε η Δόμνα Μιχαηλίδου:

Η νέα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατηγορήθηκε για παραλήρημα κατά των αγωνιστών του αντιδιδακτορικού αγώνα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη και άλλους, με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησε από την παρουσίαση του βιβλίου «Από που ως που όλοι αγώνες είναι δίκαιοι» στις 29 Μάρτη του 2018. Πρόκειται για βιβλίο που υπογράφουν ο αείμνηστος, κορυφαίος συνταγματολόγος και αντιστασιακός Σταύρος Τσακυράκης και ο γνωστός συγγραφέας και διανοούμενος Απόστολος Δοξιάδης.

Μάλιστα, στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησε και βίντεο που έφερε την Δόμνα Μιχαηλίδου να αποκαλεί «ψυχικά νοσούντες» τους αντιστασιακούς της δικτατορίας.

Η Έλενα Ακρίτα ζήτησε παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τα λεγόμενα της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.