Δολοφονία Αγραφιώτου: Βρέθηκε γενετικό υλικό του δράστη στα νύχια της

143

Ένα πολύτιμο στοιχείο, που στο μέλλον είναι δυνατόν να δείξει με απόλυτη βεβαιότητα το δολοφόνο τις άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου που είχε δολοφονηθεί άγρια στο υπόγειο πάρκινγκ Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί τις ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η Espresso, οι αστυνομικοί έπειτα από ενδελεχείς εργαστηριακές έρευνες, έχουν στα χέρια τους ένα ορφανό γενετικό τύπο, δηλαδή DNA. Το DNA βρέθηκε στα νύχια της 69χρονης και εκτιμάται πως ανήκει στον δράστη του ειδεχθούς εγκλήματος.

Η 69χρονη βρήκε φριχτό θάνατο στο υπόγειο πάρκινγκ Σούπερ Μάρκετ στο Μαρούσι, ενώ αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της εγκληματικής πράξης, προσπαθώντας να ξεφύγει.

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες, είχαν βρει στο σημείο του εγκλήματος, ίχνη από τη δολοφονική καταδίωξη της γυναίκας, αλλά και της μάχης που προηγήθηκε μεταξύ θύτη και θύματος.

Κατά συνέπεια θεωρείται απόλυτα φυσικό να υπάρχουν ιστοί στα νύχια της από το δέρμα του δολοφόνου. Λόγω του ότι το πτώμα τις άτυχης γυναίκας είχε βρεθεί ένα μήνα μετά τη δολοφονία της και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη, πολλά από τα στοιχεία, όπως αποτυπώματα και DNA είχαν «καεί» από τα σωματικά υγρά της 69χρονης.

Δεν ανήκει στο «δράκο» του Αμαρουσίου

Όμως, διαπιστώθηκε ότι το DNA δεν ανήκει σε κάποιον από τους σεσημασμένους που είχαν συλληφθεί κατά καιρούς, ούτε στον νεαρό «δράκο» του Αμαρουσίου που είχε συλληφθεί για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε υπόγειες διαβάσεις της περιοχής, εκείνες τις ημέρες του Μαΐου του 2016 που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για το δολοφόνο της Αγραφιώτου.

Το άτομο που τη δολοφόνησε άγρια, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.