Δολοφονία Αμερικανίδας στην Κρήτη: Δεν αποκλείεται το σεξουαλικό έγκλημα

67
Δολοφονία Αμερικανίδας στην Κρήτη: Δεν αποκλείεται το σεξουαλικό έγκλημα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θρίλερ της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Η 60χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε νεκρή σε στοά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τη στιγμή που το πόρισμα των ιατροδικαστών έδειξε ότι ο θάνατος επήλθε από ασφυξία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, είναι «βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Eκτιμάται πως η Αμερικανίδα βιολόγος πάλεψε για τη ζωή της, ενώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η ίδια να κατάφερε να «αποσπάσει» το dna του δολοφόνου της. Πάνω της βρέθηκαν τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.

Μένει να διαλευκανθεί εάν πίσω από την αποτρόπαια πράξη κρύβεται ένας ή περισσότεροι δράστες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ταυτοποίηση.

Ακόμα, άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρα που οδήγησαν στη δολοφονία, με το ενδεχόμενο του σεξουαλικού εγκλήματος να μην αποκλείεται σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη. 

Οι έρευνες εστιάζουν πλέον στις τελευταίες κινήσεις της βιολόγου πριν από το τραγικό συμβάν, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταφορά της στη στοά. Για τον έλεγχο της διαδρομής της 60χρονης χρησιμοποιούνται κάμερες ασφαλείας.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές, παίρνοντας και δείγμα DNA.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια της Αμερικανίδας βιολόγου

Στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ στη Γερμανία εργαζόταν, ως επικεφαλής ερευνών, η Σούζαν Ίτον η οποία βρέθηκε στην Κρήτη για την παρακολούθηση συνεδριου στην Ορθόδοξο Ακαδημία στο Κολυμπάρι Χανίων. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 2 Ιουλίου, είχε μεταβεί και στην εκδήλωση.

Στις 2 Ιουλίου το απόγευμα εκτιμάται ότι η άτυχη γυναίκα πήγε για τρέξιμο, συνήθεια που ακολουθούσε πιστά και δεν γύρισε ποτέ.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, που άνοιξε σελίδα στο Facebook με τίτλο «Αναζητώντας τη Σούζαν», η 60χρονη αγαπούσε πολύ το τρέξιμο και ακριβώς την προηγούμενη ημέρα, πριν από εκείνη της εξαφάνισής της, περίπου το απόγευμα και τότε είχε βγει για τρέξιμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τελευταία φορά η Σούζαν Ίτον εθεάθη να παίζει πιάνο στο lobby του ξενοδοχείου όπου φιλοξενήθηκε το συνέδριο.

Η οικογένειά της υποστηρίζει ότι η βιολόγος άφησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της κινητό, ρολόι και διαβατήριο.

Τα μόνο που έλειπαν ήταν τα αθλητικά της παπούτσια και το κοντομάνικο με το οποίο έτρεχε.