Δολοφονία Τοπαλούδη: Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο οι δύο κατηγορούμενοι

169
Αποκαλύψεις-σοκ στη δίκη Τοπαλούδη

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, λίγο πριν την λήξη της σημερινής διαδικασίας «έδειξαν» ο ένας τον άλλον ως εκείνον που στάθηκε στην άκρη του γκρεμού και πέταξε στη θάλασσα την Ελένη Τοπαλούδη.

Μεταθέτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το φρικτό τέλος της φοιτήτριας που βρέθηκε βαριά χτυπημένη στη θάλασσα, επέλεξαν να απαντήσουν οι δύο κατηγορούμενοι σε ερώτηση που τους έκανε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, με αφορμή την κατάθεση του τρίτου λιμενικού υπαλλήλου, Λάζαρου Τουλγαρίδη, ο οποίος είχε φθάσει αμέσως στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας, ζήτησε από τους δύο κατηγορούμενους να υποδείξουν το ακριβές σημείο από το οποίο κατακρημνίσθηκε το θύμα.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας πως ο συγκατηγορούμενος του ήταν αυτός που πέταξε την φοιτήτρια. Ο Αλβανός κατηγορούμενος δεν έδειξε καν σημείο, λέγοντας στην εισαγγελέα πως αδυνατεί να της απαντήσει καθώς δεν είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Ο Λάζαρος Τουλγαρίδης στην κατάθεση του ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για το περιστατικό και πήγε στον όρμο Φώκια, σε δύσβατο σημείο, όπου είδε το πτώμα να επιπλέει.

Ακόμα, είπε ότι επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ζήτησε την συνδρομή δύτη, προκειμένου ώστε να καταφέρουν να βγάλουν το πτώμα από το νερό. Με βάση το σημείο, στα μέσα του όρμου που εντοπίστηκε η σορός, και με άλλα δεδομένα όπως ο καιρός, τα ρεύματα κ.λπ., ο λιμενικός υπάλληλος επιχείρησε να προσδιορίσει στον χάρτη το σημείο από όπου πιθανότατα πέταξαν την φοιτήτρια στη θάλασσα.

Η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.