Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια στους τρεις κατηγορουμένους

133
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια στους τρεις κατηγορουμένους

Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που διαπράχθηκε πριν από δύο χρόνια.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με ομοφωνία, με τους δικαστές και τους ενόρκους να κάνουν επί της ουσίας δεκτή την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας, Σπύρος Παππάς.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δύο κατηγορούμενους Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιαν Λεκοτσάι, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα.

Μάλιστα, πρόσφατα τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες και για την υπόθεση της "Μαφίας των Φυλακών".

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η χήρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βίκυ Ζαφειροπούλου, δήλωσε: "Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αισθάνεται ανακούφισμένη από τη σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου, η χήρα του ποινικολόγου ανέφερε: "Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους (σ.σ. των καταδικασθέντων) γιατί ήταν φυλακή, είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε και για εμένα και τα παιδιά μου".

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων, τονίζοντας μεταξύ άλλων, στη πρότασή του προς το δικαστήριο τα εξής: 'Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, οπού οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται”.