Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ποιον «δείχνουν» ως «εγκέφαλο» οι κατηγορούμενοι

112
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου

Τον ισχυρισμό ότι έλαβαν την εντολή για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Μιχάλη Ζαφερόπουλου από τον Άλμπερτ Μπάκο, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο είχε δολοφονηθεί άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, προέβαλλαν σήμερα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δικηγόρου, απολογούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Ιπραχήμ Μπραχημάι, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία είναι ο φυσικός αυτουργός, της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ποινικολόγο.

Όπως υποστήριξε σκοπός του ήταν να τον τραυματίσει και να τον φοβίσει. «Ήθελα να τον τραυματίσω και να τον φοβίσω για να φύγει το μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά για να τείνει στη συνέχεια χείρα βοηθείας στους δυο συγκατηγορούμενούς του, Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, οι οποίοι φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Ο Μπραχημάι υποστήριξε πως οι Λεκοτσάι και Ντούλτσε δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και πως ο ίδιος έλαβε την εντολή για την επίθεση στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο από τον Άλμπερτ Μπάκο.

Κατά την απολογία του ο φερόμενος ως εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του ποινικολόγου, Κλοντιάν Λεκοτσάι, υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και μάλιστα ανέφερε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κακή τύχη γιατί η σφαίρα πήγε στο συκώτι και εξ αυτού του λόγου έχασε τη ζωή του.

Ακόμα, ο Λεκοτσάι ανέφερε στην απολογία του: «Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Αριστείδη Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλωρος».

Αναφερόμενος δε στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου (σ.σ είναι μάρτυρας στην υπόθεση), ο Λεκοτσάι υποστήριξε πως ο Άμπερ Μπάκο του μετέφερε πως την εντολή την είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος. «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρώ. Την εντολή την είχε δώσει ο Φλωρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Από την πλευρά του ο τρίτος κατηγορούμενος, Ντόλτσε Όλντι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε: «Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Για τους συγγενείς του, αυτοί να βρουν την αλήθεια, την οποία θα τη βρείτε εσείς. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα.