Δραματική προειδοποίηση: Θα ξεπεράσουν τους 1.000 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

59

Δραματική είναι η πρόβλεψη της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη για τον αριθμό των διασωληνωμένων στη χώρα μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι που θα χρειαστούν ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 1.000 καθώς «η αύξηση του ιικού φορτίου είναι τραγική, που σημαίνει μετάδοση της πανδημίας, μας δείχνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα».

Την ίδια ώρα για τέταρτη νύχτα συνεχίστηκαν τα πάρτι στις πλατείες της Αθήνας με τους νέους να διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλον.

Κι ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα λύματα φαίνεται σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική. Τα σημερινά στοιχεία είναι ενδεικτικά καθώς το λεκανοπέδιο καταγράφει αύξηση 171%.

Η κ. Παγώνη δεν είναι η μόνη που έχει προχωρήσει σε μία τέτοια εκτίμηση. Λίγο καιρό πιο πριν, τον Μάρτιο, ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε συνέδριο στην Ακαδημία Αθηνών, διατύπωσε την πρόβλεψη πως αμέσως μετά το Πάσχα μεταξύ 3 – 10 Μαΐου μπορεί να φτάσουμε τους 1.200 διασωληνωμένους, εάν ο δείκτης αναπαραγωγής της νόσου το γνωστό πλέον Rt παραμείνει χαμηλά, στο 1,1. Ακόμα προειδοποίησε για 1.000 διασωληνωμένους ασθενείς έως τον Μάιο.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη στόχος όλων είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι μετακινήσεις και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό.