Δύσκολη διετία και βλέπουμε...

219
Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ας κάνουμε τον σταυρό μας.

Οι συνέπειες του κορωνοϊού (θα) είναι τέτοιες που μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού, πρέπει να αρχίσουν να επεξεργάζονται νέα πλάνα και νέα σενάρια ζωής για να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που ήταν... εκτός προγράμματος.

του Λουκά Γεωργιάδη

Πάρα πολλοί "μεσαιομικροταξίτες" ανά τον κόσμο, που επένδυαν ή εργάζονταν σε κλάδους-βιτρίνες του τριτογενούς τομέα, θα αναγκαστούν για λόγους... ανωτέρας βίας, να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Χιλιάδες επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν ποτέ και εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα χαθούν οριστικά. Τα "ρουχάδικα", ο καφές, το... πιώμα, η ψυχαγωγία, η διασκέδαση, οι... ασωτείες, θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι η ανθρωπότητα να εμπεδώσει ότι ο εφιάλτης του κορωνοϊού, ανήκει οριστικά στην Ιστορία και θα τον διηγούμαστε σαν μια θλιβερή εμπειρία.

Στην Ελλάδα, οι συνέπειες του κορωνοϊού, θα σηματοδοτήσουν τον ουσιαστικό προσανατολισμό του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου προς άλλες κατευθύνσεις. Ο πρωτογενής, ο δευτερογενής και το επενδυτικό σκέλος του τριτογενούς τομέα, εκ των πραγμάτων θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο. Είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και των εθνικών πόρων, το χρήμα θα ρέει για παραγωγικές επενδύσεις και επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας με έντονο και το στοιχείο του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

 Δείτε την συνέχεια στο Moneypress.gr