Δυσκολίες εθελοντών

133

Ηταν όντως συγκινητική η αθρόα συμμετοχή βουλευτών-γιατρών στη μάχη κατά του κορωνοϊού και η εθελοντική ένταξή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μόνο που ορισμένοι πήγαν στα νοσοκομεία για να πιάσουν δουλειά από την πρώτη μέρα, αλλά επέστρεψαν άπραγοι. Τι είχε συμβεί;

Οπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν τους δέχτηκαν. Επρεπε, τους είπαν, να ρυθμιστεί πρώτα το θέμα της αστικής ευθύνης και του εθελοντισμού. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μαθαίνω, λοιπόν, ότι εν μέσω του πρώτου κύματος πανδημίας η παρούσα κυβέρνηση ρύθμισε τα του εθελοντισμού.

Ηδη το υπουργείο Υγείας ετοίμασε επιστολή με την οποία ενημερώνει και τους 17 βουλευτές-γιατρούς ότι ο εθελοντής γιατρός (δεν έχει σημασία εάν είναι βουλευτής ή όχι) θα πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που επέλεξε να υπηρετήσει.

Υποχρεούται δηλαδή σε πλήρη απασχόληση, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους νοσοκομειακούς γιατρούς, και βεβαίως να συμμετέχει και στις εφημερίες. Με δυο λόγια, για ένα διάστημα (ίσως και για δύο μήνες) οι βουλευτές-γιατροί θα πρέπει να απασχολούνται πλήρως στα νοσοκομεία.