Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ - Το πρόγραμμά της

31
Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ

Στο αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" προσγειώθηκε στις 17:30 το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Την υποδέχθηκαν ο  διευθυντής εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών και ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας κατέβηκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι και έπειτα από τις απαραίτητες χειραψίες, επιβιβάστηκε στο όχημα που την περίμενε, προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί υποδέχθηκε τη Γερμανίδα Καγκελάριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της πρώτης της επίσκεψης στην Ελλάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη στο διάστημα της κρίσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναμένεται να επικεντρωθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στα ζητήματα της οικονομίας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ την Παρασκευή

Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.