Έφτιαξαν μπριζόλα μέσω 3D εκτυπωτή και με φυτικά υποκατάστατα (Video)

310
Έφτιαξαν μπριζόλα μέσω 3D εκτυπωτή και με φυτικά υποκατάστατα

Ένα νέο προϊόν κατασκευασμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία έρχεται να «αντικαταστήσει» την μπριζόλα. Χωρίς κανένα ίχνος κρέατος μόνο από φυτικά υποκατάστατα.

Το συγκεκριμένο προϊόν παράγει εταιρεία στο Ισραήλ προς όφελος της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη. Φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την αληθινή μπριζόλα και υπόσχεται ίδια γεύση, αίσθηση και όψη.

«Η τεχνολογία μας μπορεί να δημιουργήσει τεμάχια μυών, όπως είναι η δομή της αγελάδας και μπορεί να το παράγει με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο, με χαμηλότερο κόστος και φυσικά είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Redefine Meat, Εσχάρ Μπεν Σιτρίτ.

Πάνω από 50 δισεκατομμύρια κιλά κρέατος καταναλώνονται σε ετήσια βάση παγκοσμίως και η ζήτηση αυξάνεται. Οι συνέπειες για το περιβάλλον είναι τεράστιες καθώς για την παραγωγή ενός μόνο κιλού απαιτούνται 20.000 λίτρα νερού και κατά την διαδικασία εκλύονται 22 κιλά αερίων του θερμοκηπίου.

«Πιστεύω ότι είναι καλό για το περιβάλλον και έτσι δεν θα χρειαστεί πλέον να σκοτώνουμε ζώα. Ακούγεται καλό» πρόσθεσε ο Ντορόν Ζεμούρ, κάτοικος του Ισραήλ.

Όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στο κρέας αλλά ανησυχούν ταυτόχρονα για τις συνέπειες που έχει η βιομηχανία στο περιβάλλον, η «εναλλακτική αυτή μπριζόλα» δίνει λύση στο πρόβλημα.