Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος καθ΄ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

122
Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος καθ΄ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλιάς στη Φολέγανδρο, αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής.

Ακόμα, διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η απολογία έγινε μετά το εξιτήριο που πήρε ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος από το Κέντρο Υγείας Νάξου, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το απόγευμα.

Από το περιβάλλον του δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του δράστη δήλωσαν κατά την έξοδό τους από την Εισαγγελία Νάξου πως ο 30χρονος θα μεταφερθεί άμεσα στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού για να έχει την πρόνοια που του αρμόζει για την πάθηση από την οποία όπως υποστήριξαν πάσχει.

Ακόμα, οι συνήγοροι του 30χρονου εξέφρασαν την ελπίδα να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όπως έχουν αιτηθεί, ενώ σε ερώτηση αν προέκυψε την Πέμπτη κάποιο νέο στοιχείο για την υπόθεση επισήμαναν: «Δεν προέκυψε. Ότι υπήρχε στη δικογραφία, το έχουμε λάβει. Εάν στην πορεία προκύψουν νέα στοιχεία και αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε ανάλογα».

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε πως «ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε στο θύμα, αλλά και την οδύνη που προκάλεσε στην οικογένεια».

Επέμεινε πως η αρρώστια του 30χρονου είναι δεδομένη επισημαίνοντας πως «ο βαθμός στον οποίο η αρρώστια αυτή που έχει διαγνωστεί από το 2015 επηρέασε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος την κρίση του, αυτό μένει να αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη».

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που αποδοκίμασαν τον 30χρονο φωνάζοντας «δολοφόνος» και «κτήνος».

Σε ερώτηση για το αν ο κατηγορούμενος έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν για τη «δεδομένη», όπως είπε ο συνήγορός του, αρρώστια, ο κ. Βλάχος απάντησε: «Δεν έχει νοσηλευτεί, όμως έχει τύχει θεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής κατά διάφορα διαστήματα. Υπήρξε ένα λάθος στη λήψη της αγωγής, δεν ήταν συνεπής και αυτό όξυνε το πρόβλημα του».

Την χτύπησε και την έσερνε στα βράχια

Νωρίτερα, έγιναν γνωστά τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 26χρονη. 

«Την χτύπησε και την έσερνε στα βράχια», αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, που αποτελεί κόλαφο για τον 30χρονο καθ΄ομολογίαν δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Η έκθεση αποδεικνύει ότι πριν την πετάξει στη θάλασσα, την χτύπησε τόσο πολύ, ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.

Στη συνέχεια, την έσερνε στα βράχια, μέχρι που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς, το οποίο ανασύρθηκε από τη θάλασσα από λιμενικούς, έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Το συγκεκριμένο τραύμα χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Ακόμα, από τα χτυπήματα στα βράχια άνοιξαν οι βρεγματικές ραφές του κρανίου. Όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του Ηλία Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη φαρμακοποιός και κυρίως αυτές στο κεφάλι ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Στη θάλασσα την έριξε ο δράστης χωρίς τις αισθήσεις της. Ο θάνατός της νεαρής γυναίκας προήλθε από πνιγμό.