Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή

250
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή έχουν εκδώσει οι δικαστικές Αρχές για το έγκλημα στη Ζάκυνθο. Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020 είναι καταιγιστικές. Επτά άτομα συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο, την Ηλεία και την Αθήνα και ακόμη τρεις εμπλεκόμενοι φαίνεται πως δεν έχουν εντοπιστεί, με τους αστυνομικούς να έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτησή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ο εφοπλιστής του οποίου ο σωματοφύλακας είναι μεταξύ των συλληφθέντων. Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών της 37χρονης από το νησί. Πρόκειται για γόνο πασίγνωστης οικογένειας με γραφεία σε Κολωνάκι και Κηφισιά. Ο εφοπλιστής κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, ενώ είναι πολύ γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. Ακόμα, αναζητείται ένας πρώην αστυνομικός που είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος και μία γυναίκα, σύντροφος ενός των των κατηγορουμένων φυσικών αυτουργών, που φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη δολοφονία της 37χρονης. Η γυναίκα φέρεται να είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις του, το πρόγραμμά του και τις διαδρομές του. Το πρόσωπο-«κλειδί» Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντόπισαν ένα πρόσωπο «κλειδί» που με την μαρτυρία του φαίνεται πως «δένει» την υπόθεση. Πρόκειται για ένα άτομο, που μετά την κατάθεσή του, τελεί υπό την προστασία της Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς όλα όσα γνώριζε για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία. Όπως υποστηρίζουν από την αστυνομία, με βάση τα στοιχεία που είχαν συλλέξει το τελευταίο διάστημα και αυτή τη μαρτυρία κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση. Ο μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς το πώς οι εκτελεστές πήγαν στο νησί.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος εφοπλιστή έχουν εκδώσει οι δικαστικές Αρχές για το έγκλημα στη Ζάκυνθο.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020 είναι καταιγιστικές.

Επτά άτομα συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο, την Ηλεία και την Αθήνα και ακόμη τρεις εμπλεκόμενοι φαίνεται πως δεν έχουν εντοπιστεί, με τους αστυνομικούς να έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτησή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ο εφοπλιστής του οποίου ο σωματοφύλακας είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής των εκτελεστών της 37χρονης από το νησί.

Πρόκειται για γόνο πασίγνωστης οικογένειας με γραφεία σε Κολωνάκι και Κηφισιά. Ο εφοπλιστής κινείται μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, ενώ είναι πολύ γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας.

Ακόμα, αναζητείται ένας πρώην αστυνομικός που είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος και μία γυναίκα, σύντροφος ενός των των κατηγορουμένων φυσικών αυτουργών, που φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» στη δολοφονία της 37χρονης.

Η γυναίκα φέρεται να είχε αναλάβει τη διακριτική παρακολούθηση του Ντίμη Κορφιάτη και κατέγραφε σε καθημερινή βάση τις κινήσεις του, το πρόγραμμά του και τις διαδρομές του.

Το πρόσωπο-«κλειδί»

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντόπισαν ένα πρόσωπο «κλειδί» που με την μαρτυρία του φαίνεται πως «δένει» την υπόθεση.

Πρόκειται για ένα άτομο, που μετά την κατάθεσή του, τελεί υπό την προστασία της Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς όλα όσα γνώριζε για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία.

Όπως υποστηρίζουν από την αστυνομία, με βάση τα στοιχεία που είχαν συλλέξει το τελευταίο διάστημα και αυτή τη μαρτυρία κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση.

Ο μάρτυρας φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς το πώς οι εκτελεστές πήγαν στο νησί. "Είχαν μαζί τους όπλα και κράνη. Άλλαξαν ρούχα και πέταξαν τα κινητά. Όταν επέστρεψαν μου είπαν ότι σκότωσαν τη γυναίκα και μίλησαν και για τον ηθικό αυτουργό.

Μου είπαν πού πέταξαν και τη μηχανή...", φέρεται να είπε το εν λόγω άτομο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Με βάση αυτή τη μαρτυρία "φωτιά", ήταν εύκολο για τους αστυνομικούς να ξεκαθαρίσουν στη δικογραφία, ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός, ποιος είχε τον ρόλο του εκτελεστή, πώς ακριβώς πήραν το σκάφος από την Αθήνα, πώς κατέβηκαν στο νησί και πού έκρυψαν το σκάφος για τέσσερις ημέρες.

Πάνω από 2.000 σελίδες η δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της 37χρονης είναι πάνω από 2.000 σελίδες. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρονται να έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των εκτελεστών μετά τη δολοφονία, όπως και το πώς προσπαθούσαν να κρυφτούν, αλλά και οι συνεννοήσεις που έκαναν για το σκάφος με το οποίο πήγαν στη Ζάκυνθο και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν και καταθέσεις που "καίνε" τους ηθικούς αυτουργούς. Οι τρεις εκ των συλληφθέντων φαίνεται πως είχαν τον πιο βασικό ρόλο στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Ένας απ' αυτούς είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί, το 2006 σε 20 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση ληστείας. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ως βασικός κατηγορούμενος προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, ήταν ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης.

Ο απότακτος αστυνομικός, υπήρξε και υποδιοικητής Ασφαλείας της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον είχε κατηγορήσει ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως ανέφερε σε άλλο ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία της 37χρονης γυναίκας στη Ζάκυνθο, έγινε αστυνομικός έλεγχος στο κελί του απότακτου αστυνομικού και εντοπίστηκε το τηλέφωνό του, το οποίο εστάλη για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την ανάλυση των δεδομένων βγήκαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι άλλοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, είναι ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου και ο συνεργός του. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο εκτελεστής φαίνεται πως ήταν ιδιωτικός αστυνομικός σε φύλαξη πολύ γνωστού εφοπλιστή και φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με το σκάφος προκειμένου να πάει στο νησί και να εκτελέσει τον επιχειρηματία. Ο τρίτος συλληφθείς, φέρεται πως είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2020, που οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο ίδιος είχε φροντίσει να δώσει πλήρη περιγραφή.