Έγκλημα στον Βύρωνα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα - Κρατείται ο εγγονός της

135
Θήβα: 28χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο σπίτι του

Σοκ έχει προκαλέσει ένα έγκλημα με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα στον Βύρωνα Αττικής.

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε χθες το βράδυ νεκρή στο σπίτι της στην οδό Παραδείσου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσαχθεί και κρατείται ο εγγονός της ηλικιωμένης, με τον οποίο η άτυχη γυναίκα διέμενε στο διαμέρισμα. Η γυναίκα είχε μώλωπες στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγγονός της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ γείτονες αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε ασκήσει βία σε βάρος της.

Η άτυχη γυναίκα ζούσε με τον γιο και τον εγγονό της, οι οποίοι ουσιαστικά ζούσαν από τη σύνταξή της.

Ωστόσο, ο εγγονός είχε διάφορα ψυχιατρικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κακοποιεί τον πατέρα του και τη γιαγιά του. Ο πατέρας δεν άντεχε αυτή τη βάναυση κακοποίηση από το ίδιο του το παιδί, με αποτέλεσμα να φύγει από το σπίτι και να ζει ως άστεγος για να σωθεί.

Γείτονες άκουγαν τις φωνές και τα ουρλιαχτά της ηλικιωμένης γυναίκας από τα χτυπήματα που δεχόταν από τον εγγονό της και καλούσαν την Αστυνομία. 

Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον εγγονό για ενδοοικογενειακή βία και ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή ο εγγονός να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια, οι γιατροί στην ψυχιατρική κλινική του έδωσαν εξιτήριο, διότι έκριναν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν επικίνδυνος.

Η Γραμμή Ζωής-Silver Alert ανέλαβε το περιστατικό στις 12 Δεκεμβρίου, μετά  από καταγγελία μιας γυναίκας και ενός άντρα, ο οποίος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, αλλά και γείτονας της άτυχης ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικιωμένη είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τρεις φορές στο Νοσοκομείο, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί από τον εγγονό της, στο διάστημα από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι προχθές, βράδυ Δευτέρας.

Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα, η οποία είχε άνοια, όπως αποδείχτηκε αργότερα από τις έρευνες, διεκομίσθη στο νοσοκομείο προχθές το βράδυ, έπειτα και πάλι από άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε από τον εγγονό της.

Στη συνέχεια, μετά τη φροντίδα που δέχτηκε στο νοσοκομείο, την μετέφεραν και πάλι στο σπίτι της. Το ίδιο βράδυ, ο εγγονός της, την σκότωσε. Και χθες το πρωί, πήρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ και τους είπε ότι «η γιαγιά μου πέθανε στον ύπνο της».

Τελικά, συνελήφθη και κρατείται για τον φόνο της γιαγιάς του. Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών για νεκροψία-νεκροτομή, μέσα από την οποία αποδείχτηκε ότι ο εγγονός είχε πνίξει τη γιαγιά του.