Εγκλωβισμένος στο πολιτικό περιθώριο ο ΣΥΡΙΖΑ - Ανεκδιήγητη η στάση Τσίπρα και στο ζήτημα του εμβολιασμού

204
Εγκλωβισμένος στο πολιτικό περιθώριο ο ΣΥΡΙΖΑ 

Την αμετάκλητη απόφαση του να κινηθεί πολιτικά σε ένα περιθωριακό πλαίσιο που καμία σχέση δεν έχει με την παραδοσιακή προοδευτική Κεντροαριστερά κατέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας με την ανεκδιήγητη απόφαση του να καταψηφίσει την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς για επαγγελματικούς κλάδους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προβλήματος.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη την κατρακύλα του κόμματος της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης που έχει σαφώς επιλέξει να πορευτεί χέρι χέρι με την κομμουνιστική αριστερά και κάθε λογής ακραίο στοιχείο που απεχθάνεται την κανονικότητα στη χώρα και επενδύει στο διχασμό της κοινωνίας.

Η απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της ψήφισης της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την υποχρεωτικότητα καταδεικνύει ανάμεσα στα άλλα τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει την Κουμουνδούρου από τη σοσιαλδημοκρατία, γεγονός που απομακρύνει διαρκώς τους σοβαρούς και μετριοπαθείς πολίτες που τρέχουν να κρυφτούν από τον υπέρμετρο λαϊκισμό και την απόλυτη ταύτιση Τσίπρα με τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις  που θέλουν την Ελλάδα διαιρεμένη στα δύο.

Στην αντίπερα όχθη, το ΚΙΝΑΛ επιδεικνύει σ΄αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα μια αδιαμφισβήτητη σοβαρότητα, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και βάζει μια ισχυρή παρακαταθήκη ώστε πολύ σύντομα και με τις κατάλληλες κινήσεις να αποτελέσει ξανά το δεύτερο πόλο του δικομματισμού, στέλνοντας το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και εκεί που πραγματικά ανήκει ως μια ακροαριστερή φράξια του 3%.

Γιατί δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο ο κ. Τσίπρας στην κοινωνία, αλλά οφείλει περισσότερη μετριοπάθεια, χαμηλούς τόνους και διάθεση αυτοκριτικής, ειδικά σήμερα που είναι η μαύρης επέτειος μιας θλιβερής ιστορίας με τις πολιτικές ευθύνες της τότε Κυβέρνησης να επισκιάζουν την σημερινή προσπάθεια της εκ νέου εξαπάτησης της κοινής γνώμης με ακατάσχετη συνθηματολογία και βαρύγδουπα συνθήματα που δεν ταιριάζουν με ένα υπεύθυνο κόμμα που υποτίθεται πως διεκδικεί ακόμη την εξουσία.

Η πικρή αλήθεια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το φλερτ με τα άκρα βάζει ουσιαστικά τέλος στα μεγαλόπνοα σχέδια του για επιστροφή στην εξουσία.