Εικόνα απόλυτης διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική σύγκρουση Πολάκη - Παπαγγελόπουλου

322
Μετωπική σύγκρουση Πολάκη - Παπαγγελόπουλου

Εικόνα απόλυτης διάλυσης παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, αφού αυξάνονται συνεχώς οι κόντρες μεταξύ υπουργών και βουλευτών.

Μία ακόμα σύγκρουση που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μετά την κόντρα της Αννέτας Καββαδία με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου για το «lifestyle» της δεύτερης και τις συχνές της τηλεοπτικές εμφανίσεις,  την «σκυτάλη» πήραν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να έθιξε, για άλλη μία φορά, τις ανοιχτές υποθέσεις και ενώπιον των βουλευτών αναρωτήθηκε για την πορεία των υποθέσεων αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την γνωστή άποψή του για τα θέματα Δικαιοσύνης, ρωτώντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τι γίνεται, αφού άλλες υποθέσεις «τρέχουν» και άλλες όχι, αφήνοντας περιθώριο για πολλαπλές ερμηνείες. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ακούστηκε να λέει: «Το ξέρω, πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία».

Πριν από ένα μήνα, σχεδόν, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, στην κοπή της πίτας στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, είχε τονίσει ότι η διαφθορά μπορεί να νικηθεί, επισημαίνοντας ότι «μόνο η βλακεία είναι ανίκητη», κάνοντας λόγο και για ολιγωρία.

«Η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού είναι αέναη. Αυτό άλλωστε αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες και τα φιλοσοφικά ρεύματα. Η μάχη λοιπόν κατά της διαφθοράς είναι συνεχής. Αυτό δε σημαίνει ότι η διαφθορά δε μπορεί να νικηθεί. Μόνο η βλακεία είναι ανίκητη. Για να νικηθεί όμως η διαφθορά τα ελεγκτικά όργανα δεν πρέπει να είναι ανεπαρκή ή να επιδεικνύουν ολιγωρία», είχε πει.

Χθες, Τρίτη, ο Παύλος Πολάκης είχε εξαπολύσει νέα επίθεση στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας μάλιστα, αυτή τη φορά, να εμφανίσει εαυτόν ως... θύμα.

Αφορμή για την επίθεση ήταν η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά στην καταγραφή της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.