Είναι δυνατόν; Έσβησαν νύχτα την Ξεπαπαδέα από το ΓΕΜΗ; Τι ισχυρίζεται η ίδια (εικόνες)

69

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις φαίνεται πως ακολουθεί η κυβέρνηση μετά τις διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση με τις αποκαλύψεις για την Γενική Γραμματέα Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαδπαδέα. Ως γνωστό, το Πρώτο Θέμα της Κυριακής αποκάλυψε πως η νύν Γενική Γραμματέας Διαφθοράς παράλληλα με την κυβερνητική της θέση ήταν και νομικός παραστάστης κυπριακών εταιρειών.

Σήμερα το πρωί αποκαλύφθηκε πως η κ. Ξεπαπαδέα, παρότι κάτι τέτοιο δεν επιιτρέπεται, παρέμεινε στο ΔΣ της κατασκευαστικής εταιρείας του πατέρα της, όντας παράλληλα ΓΓ Γραμματέας Διαφθοράς. Το απίστευτο είναι πως πριν από λίγο άλλαξε το αρχείο του ΓΕΜΗ που αφορά την εταιρεία «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί».

Μάλιστα, έχει «εξαφανιστεί» ως δια μαγείας το όνομα της Αναστασίας Ξεππαδέα από τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Τα γνωρίζει αυτά ο κ. Μίχαλος;

Πάντως, σε ανακοίνωση της η Αναστασία Ξεπαπαδέα αναφέρει ότι έχει παραιτηθεί από τον Μάιο του 2015 από την ιδιότητα του μέλους διοικητικού συμβουλίου οικογενειακής επιχείρησης.

Δείτε τις δύο εγγραφές του ΓΕΜΗ:

Μετά την αλλαγή...

Πότε έγινε αλλαγή στο ΓΕΜΗ

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, απόδειξη ότι η αλλαγή έγινε το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης είναι ότι στην ιστοσελίδα opencorporates -που δεν ελέγχεται από το ΓΕΜΗ- η Αναστασία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ακόμη σαν μέλος του ΔΣ της εταιρείας Δ.Ξεπαπαδέας και Υιοί (ΞΕΝΟΤΕΚ ΑΕ).

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αναστασία Ξεπαπαδέα

Απάντηση στις νέες αποκαλύψεις ότι είναι μέλος σε Δ.Σ. οικογενειακής εταιρείας που παίρνει ακόμη σήμερα δημόσια έργα δίνει η γενική γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αναστασία Ξεπαπαδέα:

«Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα και με μεγαλύτερη ένταση, μήπως και δημιουργηθεί αντιπερισπασμός για την υπόθεση Novartis, η καμπάνια σπίλωσης και συκοφάντησής μου από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και άλλα Μέσα παραπληροφόρησης.

Αφού απέτυχε η προσπάθεια να παρουσιαστώ ως στενή συνεργάτης ενός προσώπου, το οποίο μου είναι παντελώς άγνωστο και να εμφανιστώ ως δικηγόρος με επαγγελματική δράση δήθεν εις βάρος του δημοσίου, σήμερα μου αποδίδεται η ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου οικογενειακής επιχείρησης, από το οποίο έχω παραιτηθεί το Μάιο 2015.

Αντιλαμβάνομαι ότι με το έργο της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει ταράξει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ανενόχλητα λυμαίνονταν τη χώρα για δεκαετίες.

Ενημερώνουμε τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους και τα πανικόβλητα αφεντικά τους, ότι δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για κάθαρση του δημοσίου βίου. Ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε επίμονα και αδιάκοπα, μέσα από τη δράση της Γενική Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Συνιστούμε ψυχραιμία και δύναμη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω».