Είναι, τελικά μια... ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ

107
Είναι, τελικά μια... ωραία οικογένεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Για ακόμα μία φορά φάνηκε η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη στην ψηφοφορία για το Ελληνικό.

Από την ψηφοφορία για το Ελληνικό δεν απείχε μόνον ο Νίκος Φίλης αλλά και ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος όμως επέλεξε να μην εξηγήσει με δήλωσή του ότι διαφωνεί με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε ο τομεάρχης Παιδείας, προκαλώντας εκνευρισμό στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις απέναντι στην "κεντρική γραμμή" που έχει αποφασιστεί από ένα κομματικό όργανο και σε αυτό αντέδρασε αντέδρασε ο Νίκος φίλης αμφισβητώντας ότι το "πολιτικό κέντρο” συνιστά κομματικό όργανο.

Το ζήτημα θεωρητικά λύθηκε μετά την συνομολόγηση πως εάν υπάρχουν διαφωνίες στο "πολιτικό κέντρο” και δεν είναι ομόφωνες οι αποφάσεις, τότε θα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να βγει η επίσημη "γραμμή".

Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση του Ελληνικού, υπεραμυνόμενος για μια ακόμη φορά της ορθότητας της απόφασής του να υπερψηφιστεί επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Γκρίνιες για τον Πολάκη 

Ακόμα, ευρεία συζήτηση έγινε στο πολιτικό συμβούλιο για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκης που προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιο ηχηρά από όλους έθεσε το θέμα του ο Νίκος Μπίστης.

Ο Νίκος Μπίστης είχε αδειάσει τον βουλευτή Χανίων και δημόσια δια ανάρτησής του στο facebook με αφορμή τοην αναφοράτου πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράταξη του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη, εισπράττοντας απάντηση από τον Παύλο Πολάκη, με το γνωστό του ύφος, επίσης μέσω facebook.

Για τον Παύλο Πολάκη βέβαια οι γκρίνιες δεν περιορίστηκαν μόνο σε μια εσωκομματική τάση, αφού "ενώνει" πλέον εναντίον του από την "Ομπρέλα" μέχρι και σκληρούς προεδρικούς.

Πάντως, κανένας δεν "χρέωσε" ευθύνη για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Αιχμές για τον τρόπο που κινήθηκε στην Νομαρχιακή συνδιάσκεψη Ανατολικής Αττικής άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης εναντίον του Χρήστου Σπίρτζη, χωρίς πάντως να λάβει έκταση η διαμάχη. Η υπόθεση αφορά εγκλήσεις για "μαζικές εγγραφές" μελών)

Από εκεί και πέρα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων να ακολουθήσουν θεματικές συνεδριάσεις για τα Εργασιακά. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα Εργασιακά "μητέρα των μαχών".

Αντιδράσεις ακόμα και στην Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει η χθεσινή αναφορά του Παύλου Πολάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη.