Εισηγήσεις για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη δέχεται η Γεννηματά

144
Εισηγήσεις για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη

Εισηγήσεις για να προχωρήσει στη διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη δέχεται η Φώφη Γεννηματά.

Οι διαφοροποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έφεραν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, σήμερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά δέχθηκε εισηγήσεις το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τα δύο στελέχη, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος και ουσιαστικά συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά θα κινηθεί στη γραμμή της σκληρής πολιτικής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές.

Η «κίτρινη κάρτα» φαίνεται να είναι μία επιλογή συμβιβασμού, προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη τώρα με την παπανδρεϊκή πτέρυγα, που δείχνει πάντως εδώ και καιρό σημάδια πολιτικής αυτονόμησης.

Η Φώφη Γεννηματά προβληματίστηκε, καθώς η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου ερμηνεύτηκε ως ευθεία αμφισβήτηση προς την ίδια και τις επιλογές της.

Ειδικά οι βουλευτές που ήταν εναντίον του νομοσχεδίου, αλλά πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή για λόγους διαφύλαξης της ενότητας και της συνοχής, διαμήνυσαν στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ότι εάν δεν λάβει αυστηρά μέτρα δεν πρόκειται να ευθυγραμμιστούν άλλη φορά με την ηγεσία, εφόσον διαφωνούν.

Βουλευτές όπως η Εύη Λιακούλη, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ανδρέας Πουλάς, ο Γιώργος Μουλκιώτης, και άλλοι εκφράζουν έντονη δυσφορία και ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονη κριτική τόσο στους δύο διαφωνούντες, όσο και στην ηγεσία για την ενοχή που επιδεικνύει.

Ειδικά για τον Χάρη Καστανίδη κάποιοι επισημαίνουν ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη κομματική συνεδρίαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενος την απόφαση της ηγεσίας, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση.