Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση - O ΕΝΦΙΑ 2018 με τις νέες Αντικειμενικές

34
Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση

Tην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement, SLA) για την τέταρτη αξιολόγηση ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η τρόικα.

Η συμφωνία, στην οποία καταγράφονται οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμά της, θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, 24 Μαΐου και, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, αναμένεται να εγκριθεί.

Στο Eurogroup αυτό αναμένεται να γίνει συζήτηση και για το ελληνικό χρέος. Στην ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναφέρει ότι συνεχίζει τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία θεωρεί απαραίτητη για την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματός του.

Η εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν θα πρέπει να προχωρήσει με την κατάθεση και ψήφιση νομοθετικών διατάξεων πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου ο στόχος είναι να συζητηθεί η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει έως τις 21 Ιουνίου, αλλά τόνισε ότι «πρέπει να τρέξουμε, να είμαστε οργανωμένοι».

Ένα από τα μέτρα που συμφωνήθηκαν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ΕΝΦΙΑ για το 2018 θα υπολογισθεί με τις νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων που θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Την τεχνική συμφωνία χαιρέτισαν με αναρτήσεις τους στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.