Εκμέκ κανταΐφι σπιτικό

258
Εκμέκ κανταΐφι σπιτικό

Για 16 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 25+΄

Υλικά

- ½ κιλό φύλλο κανταΐφι - 1 συσκευασία σαντιγί (τύπου Γκαρνί) - 1 φακελάκι έτοιμη κρέμα για μιλφέιγ (της αγοράς) - 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) βούτυρο (τύπου Βιτάμ) - Μερικά χοντροκομ. καρύδια Για το σιρόπι

- 1 κιλό ζάχαρη - 4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

1. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε το φύλλο κανταΐφι, ανοίγοντας το με τα χέρια. Από πάνω, απλώνουμε λιωμένο το βούτυρο. Ψήνουμε το φύλλο στους 180 με 200 βαθμούς μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει.

Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το σιρόπι για λίγο να πάρει ανάσα και σιροπιάζουμε το ψημένο φύλλο κανταϊφιού σιγά-σιγά, βάζοντας κάθε φορά από λίγη ποσότητα, σε τρεις δόσεις, και σκεπάζοντας το με λαδόχαρτο για να μην λασπώσει. Έπειτα, προσθέτουμε όσα καρύδια θέλουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

2. Ετοιμάζουμε τη κρέμα χτυπώντας την σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και την απλώνουμε έπειτα ομοιόμορφα πάνω από το κρύο κανταΐφι, χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Χτυπάμε μετά τη σαντιγί σύμφωνα και πάλι με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω από τη κρέμα. Τέλος, πασπαλίζουμε με μερικά χοντροκομμένα καρύδια, φύλλα κανταϊφιού και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο και σε περίπου μία ώρα θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή επιτυχία!