Έξαλλος ο Μάνος με τον ΕΝΦΙΑ: Μήπως έχει πέσει σε κώμα ο Τσακαλώτος; (εικόνα)

513
Το κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με μια πολύ αιχμηρή ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, σχολιάζει την άρνηση της κυβέρνησης να καταργήσει τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Ενας φόρος που όπως σημειώνει αν καταργούνταν, και το ΑΕΠ θα μεγάλωνε και η απασχόληση θα αυξάνονταν. Η μόνη λογική εξήγηση που βρίσκω, σημειώνει δεικτικά ο Στέφανος Μάνος, είναι οτι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κώμα, μια παθολογική κατάσταση βαθιάς απώλειας των αισθήσεων...

Και μάλιστα συμπληρώνει για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: Εχει χάσει τις αισθήσεις του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;

Αφορμή για το σχόλιο του Στέφανου Μάνου η μελέτη του ΙΟΒΕ που δείχνει ότι με την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, το ΑΕΠ θα μεγάλωνε κατά 1,3 δις ευρώ και 32 χιλιάδες έλληνες θα έβρισκαν δουλειά.

Γράφει ο Στέφανος Μάνος:

Προσπαθώ να εξηγήσω τη σιωπή της κυβέρνησης και των βουλευτών της πλειοψηφίας στο κάλεσμα μου να καταργήσουν αμέσως, με μια διάταξη, τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Έτσι, όπως έδειξε η πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, το ΑΕΠ θα μεγάλωνε κατά 1,3 δις ευρώ ετησίως, 32.000 συμπολίτες μας θα έβρισκαν δουλειά, οι ισολογισμοί των τραπεζών θα εξυγιαίνονταν και τα έσοδα του κράτους δεν θα επηρεάζονταν.

Τη μόνη λογική εξήγηση τη βρήκα σε ιατρικά εγχειρίδια που περιγράφουν το κώμα ως μια παθολογική κατάσταση βαθιάς απώλειας των αισθήσεων. Ο ασθενής σε κώμα είναι ζωντανός αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ερεθισμούς από το περιβάλλον του.

Έχουν χάσει τις αισθήσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; έχει χάσει τις αισθήσεις του ο κ. Τσακαλώτος (αρμόδιος για τον ΕΝΦΙΑ);

Γιατί πως εξηγείται ότι δεν ανταποκρίνεται, στη τεκμηριωμένη από τον ΙΟΒΕ, πρόταση για άμεση κατάργηση του ηλίθιου και άδικου (ηλίθιος γιατί περιορίζει το ΑΕΠ, πλήττει την απασχόληση και τις τράπεζες και άδικος επειδή στηρίζεται σε αυθαίρετες αντικειμενικές αξίες) συμπληρωματικού φόρου.