Εξευτελισμός Τσίπρα: Άγριος τσακωμός με Τζανακόπουλο, Γεροβασίλη για τον… Ριχάρδο! (Video&Photo)

356

To φιάσκο με την υπόθεση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και του φερόμενου ως κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού προκαλεί ισχυρές αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Με τη διαρροή της είδησης ότι οι εμπλεκόμενοι τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι και η απόφαση για προφυλάκιση ανακαλείται, επικράτησε ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωταγωνιστές ήταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με τα parapolitika.gr.

Ο λόγος ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί διαβεβαιώσεις, πώς η υπόθεση είναι «δεμένη» κάτι που ανατράπηκε σήμερα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο φέρεται να αποδεικνύει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, «δείχνοντας» ότι υπήρχαν σημαντικές νομικές παραλείψεις στην υπόθεση.

Η ένταση προκλήθηκε γιατί με τις διαβεβαιώσεις που είχε ο πρωθυπουργός, «σήκωσε» το θέμα στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και το ενέταξε στην ομιλία του, κάνοντας λόγο για μία επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την ψήφιση φοροελαφρύνσεων πολιτών και επιχειρήσεων, «αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο “Ριχάρδος”, που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία, και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».

Ωστόσο, η υπόθεση έχει πάρει άλλη τροπή λόγω των παραλείψεων, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να είναι εκτεθειμένος γιατί βιάστηκε να δώσει προεκτάσεις σε μία υπόθεση για την οποία δεν έχει αποφανθεί η ίδια η Δικαιοσύνη.

Δείτε τι είχε πει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας: