Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου - Υποσχόταν δάνεια με ηλεκτρονικές αγγελίες

43

Απάτη με ηλεκτρονικές αγγελίες, μέσω των οποίων υποσχόταν δάνεια είχε στήσει μια 38χρονη, που κατάφερε να αποσπάσει συνολικά ποσό άνω των 2.200 ευρώ.

Τα στοιχεία της ταυτοποιήθηκαν από 38χρονη, η οποία ζητούσε από τα θύματά της χρήματα για την κάλυψη των σχετικών εξόδων. Η αστυνομία εξιχνίασε 17 περιπτώσεις απάτης μέσω Διαδικτύου στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018.

Με βάση την αστυνομική έρευνα, η 38χρονη αναρτούσε ψευδείς αγγελίες σε ιστοσελίδες, στις οποίες εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες (διαμεσολαβητής δανείων, εκπρόσωπος εταιρείας ενεχερυδανεισμού, ιδιώτης επιχειρηματίας) και έπειθε πολίτες για τη δυνατότητα χορήγησης των δανείων.

Τα θύματα έστελναν τα χρήματα μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων παθόντων με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούσε, ενώ είχε δημιουργήσει πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για να επικοινωνεί προσποιούμενη διαφορετικά πρόσωπα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της 38χρονης και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.