Εξοικονόμηση κατ' οίκον: Τα χρήματα για την Πελοπόννησο εξαντλήθηκαν σε μία ώρα

241
Εξοικονόμηση κατ' οίκον: Τα χρήματα για την Πελοπόννησο εξαντλήθηκαν σε μία ώρα

Σε μία ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για την περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία άνοιξε το πρωί η ηλεκτρονική πλατοφόρμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατομμύρια ευρώ.

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, όπου η πλατφόρμα άνοιξε επίσης σήμερα, έως τις 14:30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις (και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για 232 εξ’ αυτών), ενώ δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων έχουν ως εξής:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10:00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

"Επαναλαμβάνουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα)", αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του.