Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στο Μαξίμου

133

Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, που μεταδίδει το ρωσικό TASS, η χρονική συγκυρία για την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δεν είναι πλέον κατάλληλη.

Τον προηγούμενο μήνα ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει τον Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά το τελευταίο διάστημα οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών διανύουν περίοδο έντασης, μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών στην οποία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ελληνικού υπουργού Εξωτερικών, διπλωματικοί κύκλοι σχολίασαν σκωπτικά τις δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά, ενώ πρόσθεσαν πως σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.