Έκθεση της Αλίνας Μάτσα στο i-D Project

400
Έκθεση της Αλίνας Μάτσα στο i-D Project

Η Αλίνα Μάτσα, στη νέα ατομική της έκθεση «Dream – Land», που πραγματοποιείται στο i-D Project Art παρουσιάζει έργα από την δουλειά της των τελευταίων έξι ετών έως και τις 20 Μαρτίου.

Την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Ξανθάκου. Η Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, ιστορικός της Τέχνης και τεχνοκριτικός έχει γράψει σχετικά: «Εικαστική “Ωδή”: στη μοναδικότητα της ατμόσφαιρας και του φωτός της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι ο επεξηγηματικός υπότιτλος της τωρινής έκθεσης της ιδιαίτερα ταλαντούχου καλλιτέχνιδας, Αλίνας Μάτσα….

Όντως, η ζωγράφος έχει με αυθεντικό πάθος εμπνευστεί και αποδώσει : την ιδιαιτερότητα και τη γητειά του χαρισματικού φωτός της χώρας μας… Αντιδρώντας σε κάθε πεζή περιγραφή οι συνθέσεις της Μάτσα είναι μέχρι τα μύχια διαπερασμένες από το χάρισμα της ουσιαστικής και συνάμα αυθεντικής δημιουργίας.

Και αυτό, γιατί πάνω απ’ όλα υποβάλλουν την έννοια αυτής καθαυτής της υπέρτατης αρμονίας. Εκείνης της αρμονίας που εγκαλεί το μεταφυσικό στοιχείο- στοιχειό. Και από μια ωδή στη φύση και στο κοσμογονικό φως, η κάθε σύνθεση αποτελεί μια διττή προσφορά στον χώρο της τέχνης καθώς η εικαστική γραφή, μετουσιώνεται αυτοδύναμα, εδώ, σε ποίηση».

i-D ProjectArt, Κανάρη 12, Κολωνάκι.