Έκθεση της Μαριλίας Κολυμπίρη στην Alibi Gallery

129
Έκθεση της Μαριλίας Κολυμπίρη στην Alibi Gallery

Η γκαλερί Alibi παρουσιάζει έως και τις 29 Μαρτίου την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριλίας Κολυμπίρη, με τίτλο «Tar Pits». Η καλλιτέχνης, στην καινούρια σειρά έργων της, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο αστικό αφήγημα, το οποίο προκύπτει μέσω μεθοδικής μελέτης και χαρτογράφησης των συνεπειών της σύγχρονης ζωής σε μία μητρόπολη.

Στο αφήγημα αυτό, ο «κάτοικος» εμφανίζεται παραμορφωμένος. Η παραμόρφωση προκύπτει από την ύπνωση μελών του ανθρώπινου σώματος και παράλληλα την κατάχρηση άλλων.

Έτσι, τα ανθρωπόμορφα πλάσματα εμφανίζονται με διογκωμένα μάτια, συχνά μπροστά σε οθόνες, δάχτυλα, αυτιά και μύτες, ενώ τα κάτω άκρα τους έχουν πρακτικά ατροφήσει. Η πόλη ορθώνεται παντοδύναμη, ενώ παράλληλα παγιδεύεται σε μικρές φωτογραφίες που την ωραιοποιούν, πάντοτε με βάση τα κριτήρια του παραμορφωμένου παρατηρητή.

Μέσω της εικονοποίησης του δυστοπικού αφηγήματος, η εικαστικός αποσκοπεί στη βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης και παράλληλα την απενοχοποίηση τού συλλογικού αστικού υποσυνειδήτου.

Alibi Gallery, Σαρρή 12, Ψυρρή, Αθήνα. Επιμέλεια-Κείμενα: Αδριανός Τρίκας Πανδής. Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Νεφέλη Παπακυριακοπούλου. Graphic Design: Μαρινίκη Μπακάλη.