Εκτίναξη προσλήψεων «βλέπουν» οι εργοδότες έως το τέλος του έτους

191
Άμεσες προσλήψεις στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Η αλλαγή του κλίματος στην οικονομία φαίνεται ότι σταδιακά θα αρχίσει να αποτυπώνεται στις προλήψεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Η πρόσφατη έρευνα της Manpower δείχνει ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο καθώς το 20% των εργοδοτών θα προχωρήσει σε προσλήψεις στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ μόλις το 7% σκέφτεται να προχωρήσει σε απολύσεις.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το στοιχείο, ότι η ελληνική αγορά δείχνει τις πιο αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική!!! Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών τα στοιχεία δείχνουν ένα ενθαρρυντικό εργασιακό περιβάλλον μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας.

Εκεί που αναμένεται να γίνουν οι περισσότερες προσλήψεις είναι στον τομέα του Εμπορίου (χονδρική και λιανική), ενώ αισθητά αυξημένος θα είναι ο αριθμός των προσλήψεων στον κλάδο ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου.

Στις Κατασκευές αναμένεται αύξηση 20% και στον Τουρισμό 17%, ενώ και στους υπόλοιπους τα ποσοστά είναι ανάλογα. Λέτε να φτάσουμε σε σημείο να μην ξέρουμε ποια δουλειά να επιλέξουμε;