Εκτός ελέγχου η ανομία: Εκρηκτικός μηχανισμός από αναρχικούς στην πολυκατοικία καθηγητή του ΑΠΘ

136

Τρομοκρατική επίθεση δέχτηκε ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, καθώς αντιεξουσιαστές τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας του.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού καταδικάζει την στοχοποίηση και κάνει λόγο για πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου, που υπερβαίνει τον χώρο του πανεπιστημίου και εξελίσσεται σε κυνήγι μαγισσών.

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής στην Νομική σχολή του ΑΠΘ μίλησε στην εκπομπή «Ξυπνάμε Μαζί» στο Epsilon, αναφέροντας πως η στοχοποίηση αυτή συνιστά επιχειρησιακή αναβάθμιση ανθρώπων που επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική.

«Δεν μιλάμε μόνο για παρεμβάσεις ή παραστάσεις διαμαρτυρίας, να πετάξεις τρικάκια, να πετάξεις χρώματα ή να χειροδικήσεις, που έχουμε δει να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε βάρος συναδέλφων μου.

Εδώ μιλάμε για κάτι που συνιστά επιχειρησιακή αναβάθμιση ανθρώπων που επιδίδονται σε επαναστατική γυμναστική. Μιλάμε για ευθύτατη προσβολή της ακαδημαϊκής ελευθερίας, στη δική μου θέση θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος», δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης,

Ο καθηγητής πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση αδυνατεί να μεριμνήσει για την δημόσια ασφάλεια.

«Όταν σε στοχοποιούν για τις ιδέες σου, αυτό μας πηγαίνει σε άλλες εποχές, με τη διαφορά ότι εδώ η επίσημη πολιτεία αδυνατεί να επιβάλλει το κράτος δικαίου και να μεριμνήσει για τη δημόσια ασφάλεια» κατέληξε.