Έκτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

234
Κορωνοϊός: 463 οι νεκροί στην Ιταλία

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πλέον ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους έξι.

Πρόκειται για 70χρονο ασθενή από την Καστοριά ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών που νόσησαν με κορωνοϊό από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο θάνατος του 70χρονου προήλθε από ανακοπή.

Ο 70χρονος διέμενε σε χωριό της Καστοριάς. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η σύζυγος του 70χρονου, η οποία δεν έχει διαπιστωθεί όμως ακόμα αν είναι θετική στον κορωνοϊό. 

Ακόμα, τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο 70χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί του έκαναν το τεστ για κορωνοϊό, ωστόσο εξέπνευσε πριν βγει το αποτέλεσμα. Τελικά, το δείγμα που είχε ληφθεί ήταν θετικό.

Το προφίλ των ανθρώπων αυτών που νοσούν βαριά και έχουν πεθάνει είναι άνδρες ηλικίας με μέσο όρο τα 69 έτη.

Στα 418 συνολικά τα κρούσματα

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, στα 418 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς εντοπίστηκαν ακόμα 31 νέες περιπτώσεις ασθενών την Τετάρτη.

Όσον αφορά στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα απροσδιόριστης πηγής μόλυνσης ανήλθαν στα 64 από τα 60 που ήταν χτες.

Πάντως, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι η αρμόδια επιστημονική επιτροπή που εφαρμόζει στατιστικά - μαθηματικά μοντέλα εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.000 με 3.000, τονίζοντας ως εκ τούτου εκ νέου ότι όλοι πρέπει να λειτουργούμε και να συμπεριφερόμαστε σα να έχουμε κορωνοϊό προκειμένου να πρέπει να προστατεύσουμε τους τους γύρω μας.

Αυξήθηκαν οι ασθενείς στις ΜΕΘ

Συνεχής αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται καθώς και εκείνων που επιδεινώνονται και χρειάζεται να διασωληνωθούν.

Συνολικά, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης σε περισσότερα από δέκα νοσοκομεία ανά την επικράτεια νοσηλεύονταν 83 ασθενείς - νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφέρει πως νοσηλεύονται 79 ασθενείς - εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. 

Ωστόσο, οι διασωληνωμένοι ασθενείς μέσα σε λίγες ώρες είχαν εκτιναχθεί, φτάνοντας το βράδυ της Τετάρτης τους 20.

Το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και το «Σωτηρία» κρατούν το μεγαλύτερο βάρος των ασθενών με νόσο Covid-19, ωστόσο δυναμικά έχουν μπει στη διαδικασία αντιμετώπισης των ασθενών αυτών και άλλα νοσοκομεία χορηγώντας τους το κοκτέηλ αντιϊικής θεραπείας.