Ελλάδα 2019. Ευκαιρία για ανάπτυξη ή οπισθοδρόμηση

30
Μητσοτάκης: «Μέγιστη προσβολή η βόλτα του Κουφοντίνα»

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μέλλον που εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προσφέρει απίστευτες τεχνολογικές καινοτομίες και ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα σε τομείς τεχνητής νοημοσύνης, βιοτεχνολογίας, νανοτεχνολογίας, προστασίας περιβάλλοντος και πληροφορικής.

Όλες οι χώρες που σέβονται τους πολίτες τους και αγωνιούν για το μέλλον, φροντίζουν και προετοιμάζονται για την αυριανή ημέρα, διαθέτοντας κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό στην έρευνα, κρατώντας έτσι την επαφή με τις εξελίξεις.

Μητρώο στελεχων ΝΔΤου Δρ. Φώτη Δ. Κουτσουπιά

Και εμείς εδώ ασχολούμαστε ακόμη με προβλήματα και ιδεολογίες και αγκυλώσεις του περασμένου αιώνα, θεωρώντας για παράδειγμα το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου πρωτεύον για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι η διακίνηση ιδεών γίνεται σήμερα πολύ πιο μαζικά και ελεύθερα μέσα από το διαδίκτυο.

Ασχολούμαστε με το παρελθόν χρησιμοποιώντας συνθήματα και εκφράσεις της δεκαετίας του 50 και 60 και παίζουμε με τον πόνο των ηλικιωμένων, υποσχόμενοι μικρότερες περικοπές σε ήδη απαξιωμένες συντάξεις και επιδόματα.
Το μέλλον, με την ανάπτυξη που δεν έρχεται, με τα εργασιακά και τα κίνητρα για την απασχόληση των νέων, αποτελεί αντικείμενο φιλολογικών συζητήσεων.

Αναρωτιόμαστε μετά γιατί οι έξυπνοι και μορφωμένοι, εγκαταλείπουν την χώρα και προσπαθούν να καταλάβουν, αξιοποιώντας τις γνώσεις τους, όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις, στην αφετηρία για τον νέο παγκόσμιο καταμερισμό θέσεων εργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το παιχνίδι για την ανάπτυξη της χώρας θα παιχτεί και σε αυτούς τους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής είναι ζωτικής σημασίας για να πάρει η χώρα μια ανάσα στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται και να υποκαταστήσει τις εισαγωγές, αλλά το πραγματικό βήμα προς την ευημερία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει μέσα από την καλλιέργεια της γνώσης και της έρευνας.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα, την δημιουργία υποδομών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, έδωσε το έναυσμα για την προτεραιότητα που θα δώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανάπτυξη και στήριξη των νέων τεχνολογιών, προσπαθώντας να κρατήσει την χώρα σε επαφή με τις καταλυτικές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα.

Έχουμε την ατυχία η χώρα μας σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να έχει κυβέρνηση το σύστημα ''Σύριζα'', το οποίο εξαπατά απροκάλυπτα το κοινωνικό σύνολο, υποσχόμενο ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος, αλλά δημιουργεί στασιμότητα και υποβάθμιση σε όλους τους τομείς.

Την ίδια στιγμή βιώνουμε μία κοινωνικοοικονομική, πολιτική, δημογραφική και πολιτισμική κρίση, που είναι το αποτέλεσμα μιάς υλικής και ηθικής εκφυλιστικής διεργασίας και όλο αυτό το μίγμα δεν προσδίδει στην χώρα ένα ρεαλιστικό και στρατηγικά βιώσιμο μέλλον.

Το σύστημα'' Σύριζα'', πάει να κρύψει την ανέχεια και την οικονομική δυσπραγία που δημιουργεί, εφευρίσκοντας αναδρομικολογίες και σκάνδαλα, και προσφέρει δήθεν μεγαλόψυχες παραχωρήσεις, αφήνοντας απλήρωτες όλες τις υποχρεώσεις του δημοσίου προς τρίτους, επιβαρύνοντας επιπρόσθετα με υπέρογκους φόρους, ότι αναπνέει και ότι κινείται σε αυτήν την χώρα.

Σκληροί με τους άλλους, επιεικείς με τον εαυτό τους, οι οπαδοί του συστήματος, διδουν το κακό παράδειγμα στους ευκολόπιστους, δηλώνοντας την πίστη τους σε όποιο σύστημα υπηρετούν, έτοιμοι πάντα να μετατρέψουν την καταγγελία σε θαυμασμό, χωρίς να ντρέπονται, όταν οι συνθήκες αλλάξουν.

Από το σύστημα'' Σύριζα'', λείπει η ειλικρίνεια των προθέσεων, αυτή που προσδίδει στις βασικές αρχές και εξαγγελίες, την κρυστάλλινη καθαρότητα, χωρίς διαρκείς παλινωδίες και σκοπιμότητες και συντελεί στην διατήρηση της αξιοπρέπειας απέναντι σε αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν και τους ψήφισαν.

Λείπει όμως και η ικανότητα και η επάρκεια των στελεχών του, να οδηγήσουν την χώρα σε μία τεχνολογική επανάσταση.

Αυτά τα στοιχεία, μόνον Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα εγγυηθεί και να τα προσφέρει στην παρούσα χρονική συγκυρία, προσδίδοντας με τις εξαγγελίες του μία νότα αισιοδοξίας για την χρονιά που τώρα ανατέλλει.

*Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ