Ελβετία: Ένας διαφορετικός μπάρμαν (Photos)

81
Ο Μπάρνεϊ είναι ένας πλήρως αυτοματοποιημένος μπάρμαν που αναμιγνύει δεκάδες κοκτέιλ.

Ο Μπάρνεϊ είναι ένας πλήρως αυτοματοποιημένος μπάρμαν που αναμιγνύει δεκάδες κοκτέιλ.

Ο προγραμματιστής της F&P Robotics αναφέρει ότι βλέπει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το «The Barney Bar» και ελπίζει ότι θα είναι μια επιτυχία μεταξύ των μπαρ, των ξενοδοχείων και των εμπορικών κέντρων που θέλουν να μειώσουν την ανθρώπινη
επαφή κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Μπάρνεϊ μπορεί να συνδυάσει 16 διαφορετικά οινοπνευματώδη ποτά και οκτώ διαφορετικές σόδες για πελάτες που κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, καθώς και να προσφέρει μπίρα και κρασί.

Το ρομπότ, που μπορεί να απολυμάνει το δικό του ρομποτικό χέρι, τους λέει ότι το ποτό τους είναι έτοιμο μέσω μιας μεγάλης οθόνης βίντεο.

Επίσης, έχει αναπτυχθεί μια έκδοση barista που δημιουργεί διαφορετικούς καφέδες. Και οι δύο εκδόσεις μπορούν να φορτωθούν με συνομιλίες, οπότε ο Μπάρνεϊ μπορεί να κάνει «αστεία» όπως για παράδειγμα ότι του πρότειναν ρόλο στην τελευταία ταινία Terminator.

«Αρχίζει να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Πιστεύουμε ότι ο Μπάρνεϊ μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό αξιοθέατο, που μπορεί να φέρει τους ανθρώπους σε ένα μπαρ επειδή κινείται συνεχώς και είναι τόσο διαφορετικό», ανέφερε ο διευθυντής πωλήσεων, Τζέρι Κολόμβο, μιλώντας στο Reuters.

Αν και η αναμενόμενη πελατεία, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, αρχικά δεν είχαν διάθεση εξόφλησης λόγω της κρίσης, η κατάσταση αλλάζει σταδιακά, δήλωσε ο Κολόμπο.

Κάθε μοντέλο κοστίζει περίπου 120.000 ελβετικά φράγκα, δηλαδή λίγο πάνω από 130.000 δολάρια.

«Διπλασιάζουμε τον αριθμό των παραγγελιών σε σύγκριση με πέρυσι. Θα μπορούσε σίγουρα να είναι ένα πλεονέκτημα για τους πελάτες που θέλουν έναν μπάρμαν να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, να μπορεί να σερβίρει ακριβώς τα ποτά που θέλουν οι πελάτες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ανθρώπινη επαφή», ανέφερε ο Κολόμπο.

Η εταιρεία της Ζυρίχης, η οποία κατασκευάζει το ρομπότ και το λογισμικό λειτουργίας της, έχει πουλήσει μέχρι τώρα ρομπότ στην Κίνα και το Ομάν, όπου ένα ρομπότ που κάνει κοκτέιλ λειτουργεί σε ένα εμπορικό κέντρο.

Άλλες εταιρείες στην Ευρώπη και την Ασία επίσης σκέφτονται για μπάρμαν ρομπότ, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα αντικαταστήσουν τελικά τον άνθρωπο.

«Δεν μπορούμε να πούμε πώς θα μοιάζει η βιομηχανία γαστρονομίας σε λίγα χρόνια, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρομποτική θα διαδραματίσει ρόλο», πρόσθεσε ο Τζέρι Κολόμπο.