Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτής απαιτεί διαγραφή Μιχελογιαννάκη

124

Εμφύλιος εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των βουλευτών Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη φέρνοντας στην επιφάνεια τις μεγάλες ιδεολογικές διάφορες που χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καραγιαννίδης που ανήκει στην ομάδα των 53, διακίνησε εσωτερική επιστολή, καλώντας τα μέλη της Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσουν τις δηλώσεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από τα όργανα του κόμματος να τον διαγράψουν.

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης χαρακτήρισε «ρυπαρογραφήματα» τις απόψεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, με τις οποίες γνωστοποίησε τον προβληματισμό του για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, αλλα και τη διαφωνία του για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για την εξασφάλιση της θρησκευτικής ουδετερότητας.

Απαντώντας ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σημειώνει: «Επειδή, δυστυχώς και ανεπίτρεπτα, οι διαρροές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και δέχομαι συνεχώς κλήσεις από δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν γνώση των δύο κειμένων που διακινήθηκαν ανάμεσα στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω την απάντησή μου.

Απαντώντας στον Χρήστο Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Μακελειό».

Επίσης, απαντώντας του, επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «χρυσαυγήτικο σχόλιο» η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό τα Σκόπια, Ζόραν Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των «Μακεδόνων του Αιγαίου».

Η επιθυμία του κ. Ζάεφ να διδασκόμαστε τη «μακεδονική» γλώσσα:

1. είναι άτοπο, καθότι η μοναδική γλώσσα που ομιλείται στην Μακεδονία, είναι η Ελληνική

2. μπορεί να ερμηνευθεί ότι το ζήτημα μάς αφορά ως να ήμασταν μειονότητα

3. μιλώντας για Μακεδόνες του Αιγαίου αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα αλυτρωτισμού

4. θα μπορούσε εμμέσως να υπονοηθεί το ζήτημα της εθνοκάθαρσης, που πολλές φορές προβάλλει η σκοπιανή πλευρά.

Ακόμα, επειδή ο Χρήστος Καραγιαννίδης αναφέρεται σε παλαιότερές μου δηλώσεις ως «ρυπαρογραφήματα», προφανώς αναφερόμενος στις θέσεις μου όσον αφορά την Εκκλησία, δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη. Άραγε, ως «ρυπαρογράφημα», χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το Άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστέυω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Τέλος, είναι «ρυπαρογράφημα» το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας;

Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ».