Εμβόλια-Κορωνοϊός: Θα γίνει τελικά η συνάντηση AstraZeneca - Κομισιόν

207
Θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση της AstraZeneca με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση της AstraZeneca με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ότι εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα εντός της ημέρας, μεταδίδει το Associated Press.

Νωρίτερα, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η εταιρεία ενημέρωσε αρχικά πως δεν θα παραβρεθεί στην προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση με την Κομισιόν.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να ζητά από την φαρμακευτική εταιρεία περαιτέρω εξηγήσεις για τη μείωση προμηθειών εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Θα συναντηθούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αργότερα σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Ρούντολφ Άνσχομπερ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η συνάντηση μεταφέρθηκε, με πρωτοβουλία της εταιρείας για αύριο, Πέμπτη.

AstraZeneca ανέβαλε τον σημερινό γύρο διαπραγματεύσεων μέχρι αύριο. Από την άποψή μου, αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα", ανέφερε ο Ρούντολφ Άνσχομπερ σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters, επαναλαμβάνοντας ότι η εταιρεία πρέπει να παρέχει τον αριθμό των δόσεων εμβολίου που είχαν αρχικά συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την AstraZeneca να δημοσιεύσει τη σύμβαση που έχουν υπογράψει για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.