Εμβόλια-Κορωνοϊος: Η AstraZeneca αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Κομισιόν

195
Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της κόντρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και παράδοση εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Η φαρμακοβιομηχανία αρνείται να συμμετάσχει σε συνομιλίες με την Κομισιόν.

Η AstraZeneca αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ακύρωση έρχεται μετά από μια εκρηκτική συνέντευξη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AstraZeneca, Pascal Soriot, την Τρίτη το βράδυ, στην οποία επέμεινε ότι η εταιρεία δεν είχε συμβατική υποχρέωση, αλλά μάλλον μια «καλύτερη προσπάθεια» για να εφοδιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με το εμβόλιό της.

Αντί της συνάντησης, η εταιρεία θα απαντήσει γραπτώς στο αίτημα της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλα Κυριακίδη για περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

Η AstraZeneca δεν επιβεβαίωσε αμέσως αυτό το σχέδιο. Πάντως, η Κομισιόν ασκεί πιέσεις στην AstraZeneca να αλλάξει στάση και να προσέλθει στη συνεδρίαση. Παράλληλα, εξετάζει τα νομικά «όπλα» που διαθέτουν οι Βρυξέλλες απέναντι στην εταιρεία.