Ένα απίθανο ταξίδι στις «Ανθισμένες Ροδακινιές» της Βέροιας (εικόνες)

189

Κάθε χρόνο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές!

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται "το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου" που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει και φέτος σειρά από δράσεις με στόχο την ανάδειξη και τη βιωματική εμπειρία του φαινομένου.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές. Φέτος, το διαγωνισμό υποστηρίζει και η FUJIFILM!

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Αυτήν την ευφορία που δημιουργείται στην ψυχή μας από το εντυπωσιακό θέαμα, θέλουμε να μοιραστούμε με όλη την Ελλάδα, μέσα από τις εικόνες σας!

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολύ φαντασία!

Αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού, έπαθλα, όροι συμμετοχής κλπ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.veriapeach.gr

Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας - Bazaar

Από τις 15 έως τις 26 Μαρτίου 2019 ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Γκαλερί Papatzikou, παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας με διακρίσεις από τους διαγωνισμούς φωτογραφίας των προηγούμενων ετών.  Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 20:00, «Εκτός Χάρτη» - Ελ. Βενιζέλου 43, Βέροια.

Ποδηλατάδα στις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας

Η τρίτη ποδηλατάδα στις ανθισμένες ροδακινιές που διοργάνωσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, πέρασε την Κυριακή το μεσημέρι στην ιστορία. Λίγο μετά τις 10 το πρωί, οι πρώτοι ποδηλάτες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο πάρκο της Ελιάς, όπου δόθηκε το καθιερωμένο πλέον ραντεβού.

Μέσα σε λίγη ώρα το πάρκο πλημμύρισε πολύχρωμα ποδήλατα κάθε τύπου και ποδηλάτες κάθε ηλικίας, έτοιμους να «βουτήξουν» στον ροζ κάμπο της Βέροιας, για να απολαύσουν μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές, άλλοι για πρώτη φορά και άλλοι πιστοί στο ετήσιο ραντεβού του ΤΟΒ.

Με τη συμβολή της Τροχαίας, που συνόδευε τη δράση σε όλη τη διαδρομή, οι ποδηλάτες κατηφόρισαν από το πάρκο της Ελιάς, προς τον οικισμό της Μέσης, πήραν το δρόμο για Κουλούρα, συνέχισαν προς το χωριό Άμμος, όπου έκαναν μια στάση για νερό και κολατσιό. Επιστροφή στη Βέροια με εκατοντάδες εικόνες.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας: