Ένδεια κυβερνητικών πολιτικών επιχειρημάτων

37
Αιχμές της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης

Ο χρόνος προς τις κάλπες είναι πλέον εγγύς και ταυτοχρόνως είναι κοντά και οι μεγάλες πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν.

Όσο και αν προσπαθεί η Κυβέρνηση, να παρουσιάσει το επερχόμενο εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των Περιφερειακών – Δημοτικών σαν θετικό στοιχείο της, η αλήθεια απέχει παρασάγγας και το μόνο που θα παρουσιάσει, είναι την οδυνηρή κυβερνητική θέση.

Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίεςΤης Θάλειας Χούντα 

Σίγουρο είναι, ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει την αλήθεια για την γνώμη των πολιτών περί των πεπραγμένων της και επί της ουσίας, απομένει μόνο, να προσδιοριστεί ακριβώς το ποσοστό της εκλογικής ήττας της.

Οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τον σφυγμό της χρονικής στιγμής που πραγματοποιούνται, όμως συγκλίνουν όλες ως προς την τελική έκβαση των εκλογών. Και όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση, να αποξενώσει τις Περιφερειακές – Δημοτικές εκλογές από τον πολιτικό χάρτη, γνωρίζοντας την πανωλεθρία των υποψηφίων της ή των άμεσα υποστηριζόμενων από αυτήν, δεν θα καταφέρει να μην ληφθεί υπ’ όψιν το αποτέλεσμα αυτό στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ένα απλό παράδειγμα της δεινής κυβερνητικής θέσης είναι η πρόσφατη προσπάθεια ποινικοποιήσεως των πολιτικών αντιπάλων της. Αίφνης, προεκλογικά ανακαλύφθηκαν «σκάνδαλα» παντού, υπουργικά χείλη περί τη Δικαιοσύνη μίλησαν για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο», θα «ασκηθούν διώξεις» - κατά το γνωστό «άσκησε δίωξη και ας τρέχει κάποια χρόνια μετά να δικαιωθεί» - και ποιος ξέρει, τι άλλο θα σκαρφιστούν! Κατά πόσο όλα αυτά ασκούν επιρροή στους ψηφοφόρους, θα φανεί λίαν συντόμως.

Οι δημοσκοπήσεις όμως δεν παύουν, να δίνουν μια πρώτη εικόνα. Η όλη αυτή κυβερνητική προσπάθεια δεν θα μεταστρέψει την πρόθεση ψήφου.

Οι λόγοι είναι πολλοί, όμως εύκολα μπορούν, να αποτυπωθούν δύο κορυφαίοι: ο πρώτος, γιατί όλα αυτά και εφ’ όσον ευσταθούν, δεν έγιναν εντός της τετραετίας που παρήλθε και ο δεύτερος, όλα αυτά δεν μεταστρέφουν την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνει το σύνολο της κοινωνίας.

Δηλ. η καθημερινότητα του κόσμου ήταν και παραμένει άσχημη και όταν δεν έχεις την δυνατότητα, να συντηρήσεις την οικογένειά σου τότε δεν έχεις την δυνατότητα, να ασχοληθείς με τίποτα άλλο.

Η ένδεια των πολιτικών επιχειρημάτων από κυβερνητικής πλευράς είναι εμφανής, αφού δεν υπάρχει ουσιαστικός πολιτικός λόγος παρά μόνο εκτοξεύσεις ύβρεων και υπονοούμενων.

Τα χρόνια της διακυβέρνησης και τα πρόσωπα που επάνδρωσαν τις κυβερνητικές θέσεις, αλλά και αυτές τις εν γένει δημόσιας εξουσίας, απέδειξαν, ότι το πρώτο μέλημα ήταν να συνδεθεί άμεσα το Κόμμα με το Κράτος και η εξ’ αυτού προσπάθεια εξοβελισμού κάθε προσώπου που δεν υπακούει ή δεν ακολουθεί.

Ακολούθησαν οι κυβερνητικές ιδεοληψίες, στην προσπάθεια αποδείξεως της «αριστεροσύνης», για να υπάρχει κάποιο αφήγημα περί δήθεν ιδεολογικής διαφοράς και υπεροχής έναντι των αντιπάλων και τέλος, υπήρξε η πλήρης συμμόρφωση με τις έξωθεν απαιτήσεις και τους έως τότε «διεθνείς οικονομικούς αντιπάλους», που μας επέβαλλαν τα πιο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα και μας έκαναν πειραματόζωα των αρρωστημένων διαθέσεών τους.

Αυτή, εν ολίγοις, είναι η κυβερνητική θητεία, που τελειώνει σε λίγο και η οποία δεν κατάφερε το παραμικρό στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Σαν κορωνίδα δε, θα πρέπει να τοποθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας, αφού το στίγμα αυτό θα ακολουθεί για πάντα τους 153 πρόθυμους.