Ενισχύεται το ΕΣΥ με 4.000 προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών

118
Ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ εντός του 2021.

Ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ εντός του 2021. Αυτό ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στο σχετικό ανακοινωθέν τονίζεται ότι στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, υλοποιούν τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση για το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για την κοινωνία, οι δύο υπουργοί προχώρησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».