Ενώ σβήνουν κεράκια στου Μαξίμου,οι πολίτες ΑΓΩΝΙΟΥΝ για την επόμενη μέρα    

214
Ενώ σβήνουν κεράκια στου Μαξίμου, οι πολίτες ΑΓΩΝΙΟΥΝ για την επόμενη μέρα  

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης που φοβάται ότι τους επόμενους μήνες η καθημερινότητα τους θα χειροτερεύσει, καθώς η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση.

Τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες, την ώρα που στην Κυβέρνηση στήνουν σόου με τούρτες και κεράκια για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.

Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με την ανυπαρξία ενός συγκροτημένου σχεδίου που θα οδηγούσε τη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης συνιστά ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που εγκλωβίζει την παραγωγική Ελλάδα σε ένα σπιράλ ύφεσης και αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας τους πολίτες.

Οι ελπίδες για να ισορροπήσει η κατάσταση λόγω του Τουρισμού εξανεμίζονται, διότι η πανδημία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για θεαματικά αποτελέσματα στην ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, το Φθινόπωρο αναμένεται θερμό για τις παραγωγικές τάξεις και ενώ οι προβλέψεις της Κομισιόν κάνουν λόγο για ύφεση στη χώρα που θα φθάσει στο 9%.

Η Κυβέρνηση οφείλει να βρει άμεσα τις στοχευμένες εκείνες πολιτικές που θα ανακουφίσουν εκείνους που τραβούν το μαρτύριο του σημερινού αδιεξόδου, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την πολιτική και όχι την επικοινωνία.