Έως τις 26 Ιουνίου ανοιχτά τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

134
Έως τις 26 Ιουνίου ανοιχτά τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Μέχρι τις 26 Ιουνίου θα είναι ανοιχτά τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «ένα ακόμα βήμα» προς την νέα κανονικότητα, ανακοινώνοντας το άνοιγμα και των υπόλοιπων δομών της Εκπαίδευσης.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου και τα μαθήματα παρατείνονται έως τις 26 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει και για τα νηπιαγωγεία.

Το σχολικό έτος για τους εκπαιδευτικούς το έτος παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ θα παραταθούν οι συμβάσεις των αναπληρωτών μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με ανώτατο αριθμό ανά αίθουσα τους 15 μαθητές και θα λειτουργούν εκ περιτροπής αν είναι μεγαλύτερα.

Ακόμα, από την 1η Ιουνίου ανοίγουν οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παραμένουν κλειστά τα ΚΑΠΗ

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΑΠΗ μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το προσωπικό καθαριότητας που εργάζεται σε αυτά μπορεί να αξιοποιηθεί για τους παιδικούς σταθμούς.