Έπεσε μικρό αεροσκάφος στην Ξάνθη - Δύο τραυματίες

154

Δυο άτομα τραυματίστηκαν λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι μετά από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ζυγού στην Ξάνθη.

Το αεροσκάφος με επιβαίνοντες τον πιλότο και ένα συνεπιβάτη κατέπεσε όταν επιχειρούσε προσγείωση.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο πιλότος έχασε τον έλεγχο και δεν κατάφερε να προσγειωθεί ενώ ακολούθως το αεροσκάφος κατέπεσε σε περιοχή με μπάζα, δίπλα στο αεροδρόμιο.

Από την πτώση τραυματίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, αναφέρει το xanthinea.gr.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών η κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών είναι σταθερή και δεν κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ εκτιμήσεις για τα τραύματά τους δεν έχουν γίνει ακόμη.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική καθώς και η Αστυνομία με το ΕΚΑΒ ενώ διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Οι δύο επιβαίνοντες (χειριστής και επιβάτης) είναι Τσέχοι, σύμφωνα με το xanthi2.gr.

Το αεροδρόμιο του Ζυγού, έξω από την Ξάνθη είναι η έδρα της τοπικής αερολέσχης και χρησιμοποιείται συχνά από ελαφρά σκάφη. Άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια ένα ελαφρύ σκάφος είχε καταπέσει στην εθνική οδό δίπλα από το διάδρομο προσγείωσης απογείωσης.